Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur

In navolging op de peuterkamer was ook de speelhoek beneden toe aan een nieuwe look. Het bureau stond dikwijls zo vol dat tekenen onmogelijk werd en papier van de rol afscheuren bleek ook zo handig niet. Bij een nieuwe indeling hoort natuurlijk een nieuwe look: de cirkel werd een mini lambrisering. Met deze tool toverde ik ‘m in no-time op de wand.

Het is ondertussen een graag geziene hobby geworden: met weinig verandering of een klein budget een groots resultaat creëren. Op de cirkel ben ik stiekem wel een beetje uitgekeken, hoewel ik de kleur nog steeds mooi vind. Daarnaast geldt in huize sevencouches de formule: hoe ouder de peuter, hoe groter het speelgoed. Herkenbaar? Tijd voor een slimme oplossing: een mini lambrisering en krijtbord in één.

Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur
Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur
Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur
Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur

Dag meetlint, hallo Zamo laser!

Voor de lambrisering gebruikte ik de Zamo laser van Bosch. Een ideaal apparaat om afstanden, gebogen oppervlakten of vrijstaande objecten mee te meten. De laser wordt geleverd met meerdere adapters, waardoor je ook heel makkelijk hoeken kunt meten, zowel horizontaal als verticaal.

TIP | Een mini-lambrisering is ideaal als je met kleur wilt experimenteren. Wil je bijvoorbeeld een zwart schoolbord maken, maar vind je een zwarte muur (te) heftig? Kies dan voor deze oplossing.

Voorheen was ik met het uitmeten van een lambrisering wel een paar uur zoet, met dit apparaat is het enkel zoeken naar de gewenste hoogte. Schilderstape plakken en gaan!

Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur
Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur
Met deze tool tover je razendsnel een strakke lambrisering op de muur

Lambrisering in een uur

Voor de mini lambrisering gebruikte ik dezelfde matte kleur als ik voor de cirkel deed (Café Latte van Flexa). Voor een ietwat eigenwijze look heb ik de strook door laten lopen, de hoek om. Dat deel kan nu gebruikt worden als krijtbord. Het enige waar je bij de Zamo laser goed op moet letten, is het waterpas maken van de laser. Easy does it. Deze baan zat er, inclusief afplakken en schilderwerk, binnen een uur mooi op.

Wat vind jij van het resultaat?