De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)In de nieuwe rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Machteld Poelsma. Ze deelt kiekjes van haar huis op haar Instagramaccount @mach.s. ,,Ik werk dagelijks aan de werkbank die mijn opa voor me maakte.”

Machteld woont met haar man Jasper en zoon Sem in een nieuwbouwappartement in Haarlem. Kat Babsie maakt ook deel uit van het gezin. Machteld werkt als goudsmid bij een juwelier en heeft een eigen sieradenlijn.

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Dat is mijn vintage ladekast. Vijf jaar geleden liep ik er tegenaan bij Klungel Jungle in Haarlem. Ik vond ‘m zo gaaf - die kast moest mee. Ik ben er nog steeds superblij mee. Hij staat nu te pronken naast mijn werkbank.”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)

2. Je favoriete plek in huis

,,De kamer van Sem en dan met name de kant met het flamingobehang en de commode. In combinatie met de spullen op de planken wordt het een mooi geheel. Met de eethoek ben ik ook nog steeds blij. De tafel maakte ik zelf, dat was erg leuk om een keer te doen. Samen met de groene muur en het vloerkleed van HKLiving is het helemaal zijn mijn zin. De kleur op de muur heet ‘kostuum’.”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)
De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)

3. Je favoriete meubel of accessoire
,,Mijn werkbank. Toen ik de opleiding tot goudsmid volgde, maakte mijn opa ‘m voor mij. Ik zit er dagelijks achter te werken. De spiegel van oma en de Artifort stoeltjes waar zij altijd op zat zijn me ook dierbaar. Ik had er zelfs moeite mee dat ze opnieuw gestoffeerd moesten worden, maar na veertig jaar was er geen ontkomen aan. Je kon duidelijk zien in welke stoel oma het meest zat. Zowel de werkbank als de stoelen hebben grote emotionele waarde.”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)

4. Je favoriete merk

,,Dat zijn er meerdere: HKliving, House Doctor, BePureHome, IKEA, GigaMeubel, Muuto en Made by Woood. Ik hou van strak en simpel design maar ook van stoer en industrieel. Bovengenoemde merken hebben leuke accessoires en meubels. Door ze te combineren in huis is het een mooi geheel geworden.”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)

5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,@wonen_bij_chantal is een van mijn favorieten. Haar behang in de woonkamer is te gek en ik vind haar slaapkamer ook prachtig. Dat industriële in combinatie met groen en de planten… Het interieur van Daniëlle (@ellefotografie) is wat zachter. Ook mooi. Daniëlle heeft mijn zwangerschapsshoot gedaan. Daar ben ik nog steeds heel blij mee!”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)


6. Je favoriete woonstijl

,,Een mix van Scandinavisch, industrieel en natuur. Die drie stijlen heb ik gecombineerd en dat vormt samen een mooi geheel. Ik vind het juist leuk dat Scandinavisch en industrieel tegenhangers van elkaar zijn én toch goed samen kunnen. Planten kunnen bij mij echt niet ontbreken, het liefst haal ik er nog veel meer in huis.”

De zeven favorieten van... Machteld Poelsma (@mach.s)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Meer planten in huis! Het geeft toch meer sfeer. En ook een aantal groentinten die dit jaar trendy zijn vind ik erg gaaf. Ik ben dol op die kleur.”

Foto’s: Machteld Poelsma


Meer lezen?
De zeven favorieten van blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)
De zeven favorieten van blogger Judith Huls (Juudithhome)

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!