Multifunctionele meubels: van werkplek naar speelhoek

Een kastensysteem, tig mogelijkheden. Het Deense String is misschien wel een van de bekendste makers van multi-inzetbaar wandmeubilair. Ideaal voor kleine ruimtes. Doordat je het systeem continu kunt uitbreiden, hoef je geen vermogen uit te geven om je gepersonaliseerde kast aan te schaffen. 

Stapsgewijs spaarde ik deze eyecatcher bij elkaar. Het systeem deed korte tijd dienst als dressoir, maar na de vloerrenovatie dit voorjaar bedacht ik een nieuwe bestemming. Naast de haard wilde ik een werkplek maken. Een verzamelplaats voor mijn stijlboeken, laptop en decoratie.

Waar ik een stoel kan aanschuiven om de administratie weg te werken of een blog te schrijven - en waar ik die stoel ook net zo snel weer kan weghalen. Waar de werkplek binnen no-time weer ‘gewoon’ een opbergkast is, een etalage voor mijn mooiste prullaria. Een hoekje waar ook mijn dochter over enige tijd kan spelen en knutselen. 

Modulair systeem: makkelijk te verstellen

Belangrijk bij het generen van zo’n gedeeld hoekje is het gemak waarmee je wijzigingen kunt doorvoeren. Heb je een schroefmachine nodig om je desk te verstellen? Dat gaat niet werken. De planken van dit systeem rusten op metalen dragers, waardoor een plank of boekenrek eenvoudig te verplaatsen is. Enorm handig.

String heeft verschillende opties voor het maken van een desk, maar zelf (op maat) maken is ook een optie. Met een plank MDF kom je al een heel eind. Wel zo veilig als je kinderen aan het bureau gaan knutselen. Zorg wel voor voldoende dikte en laat het blad lamineren om schade te voorkomen. 

Wat vind jij van dit nieuwe hoekje?