Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer

Van babykamer naar peuterdomein: we wonen nog geen jaar in ons nieuwe huis en de kamer van dochterlief is alweer aan een restyling onderworpen. De roze wanden werden weer fris wit en een van de muren kreeg een cremékleurig behang met goudkleurige hartjes. Ook nieuw in deze kamer: mijn liefde voor pompons, riet en rotan.

Vorig jaar schilderde ik de wanden van deze ruimte roze en werd een wand behangen met een hoop flamingo’s. Hoewel ik dol was op het behang werd ik het ook gauw zat. Het dessin was druk - er gebeurde veel en de wand werd heel aanwezig. Toen we in november een peuterbed kochten, was dat een mooi moment om te gaan nadenken over een andere kamer. Bij een ‘groot’ bed hoort immers ook een ‘grote’ kamer - toch? Het behang scoorde ik - na goedkeuring van de peuter - bij Kwantum en de wanden kregen de tint RAL9010.

Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer
Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer
Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer
Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer

Experimenteren met riet en rotan

Voor de aankleding wilde ik experimenteren met (meer) riet en rotan, een materiaal dat ik niet alleen heel mooi vind. Het geeft warmte, maakt het geheel wat spannender én is veelvuldig te vinden op tweedehands verkoopsites of bij de kringloop. Naast het bed hing ik een simpele, houten wandkapstok op voor speelgoed, tasjes en haar favoriete jurk. De eenhoorn kreeg een gouden tintje.

Marokkaanse woonaccessoires

Ook mijn liefde voor Marokkaanse woonaccessoires komt in deze kamer terug. Het prachtige sprei met de pompons en dito lamp komen uit de webshop a Modern Medina. Eigenaresse Senna koopt haar spullen eigenhandig in en gaat daarvoor twee keer per jaar naar Marokko. Het plaid past qua tint perfect bij de rest van de kamer én is heerlijk warm. Het sprei is geschikt voor een eenpersoonsbed maar net zo tof als plaid op de bank. Ik ben benieuwd hoe lang dit in de peuterkamer blijft liggen… De lamp is een kleinere uitvoering van de traditionele rattan lampen en zorgt voor prachtige schaduwen op de muur. Heel tof!

Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer
Sneak peek: de eerste beelden van de nieuwe peuterkamer

Wat vind jij van de restyling?