3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture

Twee jaar geleden kocht ik de eerste elementen van mijn String furniture kast. Maandenlang had ik ervoor gespaard. In de woonkamer heeft het meubel in verschillende gedaantes aan de muur gehangen. Het fungeerde als servieskast, sidetable en werkplek. Inmiddels hangt het systeem in de nieuwe peuterkamer. In dit blog laat ik drie variaties zien.

Het fijne aan een modulaire kast als deze is dat je ‘m op elk moment kunt uitbreiden. Ik begon met een basic wandmeubel, al gauw bestelde ik daar staanders bij. De elementen nemen weinig ruimte in en je bergt het makkelijk op als je het (even) beu bent. In de peuterkamer was behoefte aan opbergruimte, daar leent deze kast zich prima voor. Een paar mooie bakken of manden erop en klaar ben je.

Pronkrek

De basic variant waarover ik hierboven schreef. Twee stalen dragers en twee of drie planken. Soortgelijke uitvoeringen heb je ook van Tomado en bijvoorbeeld Hema - die zijn een stuk betaalbaarder. Uitbreidingsmogelijkheden heb je minder of niet. Verzamel de mooiste spullen, een toffe lamp of kunstwerkjes en creëert een heuse pronkkast.

3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture

Boekenkast

Een leuke aanvulling op de basic variant is het magazine rek dat ik voor deze setting heb gebruikt als boekenplank. Ik vind het leuk om mooie pagina’s te laten zien of een boek open te leggen op de plek waar je bent gebleven. Daaronder een matras met een kleedje en wat kussens: klaar is je leeshoekje!

3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture
3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture

Speeltafel

De ideale mix tussen een opbergmeubel en een speeltafel. Blokken bouwen, tekenen, waterverven… Ook fijn: je kunt het werkblad binnen notime verhangen met een groeispurt. Handig, toch?

3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture
3x anders: het modulaire wandmeubel van String Furniture

Welke variant is jouw favoriet?