sevencouches selecteert: dit zijn de mooiste kinderkamers

Nu de aankoop van onze nieuwe woning een feit is is het speuren naar nieuwe ideeën en inspiratie begonnen. Een nieuw huis betekent een leeg canvas en dus ruimte voor een andere sfeer, dito meubels, wellicht wat kleur… Aan de kinderkamer wordt - op papier - inmiddels hard gewerkt.

Een commode, ledikant en kledingkasten: de huidige kamer van mijn dochter is een typische babykamer. Vooral bedoelt voor verschonen, omkleden en slapen. Op het moment van verhuizen heeft ze haar eerste kaarsje al lang en breed uitgeblazen en dat betekent dat de babykamer langzaam gaat veranderen in een kinderkamer. Qua vloeroppervlak gaat er weinig veranderen, beide kamers zijn ruim. Groot voordeel van de nieuwe kinderkamer zijn de inbouwkasten: dat betekent meer ruimte om te spelen!

De mooiste kamers
De basis zal naar verwachting weinig afwijken van de sevencouches-stijl: wit gecombineerd met hout en natuurlijke materialen. Uiteraard krijgt de vintage commode een prominente plek in de nieuwe kinderkamer - al is het op den duur slechts als veredelde sidetable. Dat soort items drukt een stempel op elk interieur en geeft karakter. Accessoires van rotan, wol en touw vormen een goede match. Het Nederlandse merk Petite Amélie creeërde verschillende kinderkamers in deze stijl. Mijn favorieten:

PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4188.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4302.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4336.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4455.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4406.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-STORE-BUSSUM-5193.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4586.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4696.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4804.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-4325.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-5026.jpg
PaulinaArcklin-PETITE-AMELIE-STORE-BUSSUM-5193.jpg

Foto's en styling: Paulina Arcklin. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Petite Amélie.