Zagen, boren en schilderen: dit zijn mijn populairste DIY-projecten

DIY

De een noemt het creatief bezig zijn, de ander vindt het fröbelen: snelle zelfmakers winnen aan populariteit. Een unieke schaal, lamp of vaas maakt je interieur net wat persoonlijker. Voor dit artikel verzamelde ik de meest populaire DIY-projecten op sevencouches.nl. Lees mee en laat je inspireren!

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik bezig om dingen eigen te maken, te personaliseren. Dat begon ooit met het schilderen van fotolijstjes en inmiddels staat mijn interieur vol zelfgepimpte prullaria. Een idee ontstaat vaak spontaan bij het zien van inspiratiebeelden of (veel te dure) producten.

Ik zie het als uitdaging om mijn interieur en alles wat daar in staat precies te maken zoals ik dat wil. Voor een zelfgemaakte speelhoek, look-a-like designerlamp of kleurverloop op de muur draai ik mijn hand niet om. Om jou op weg te helpen maak ik sinds kort uitgebreide(re) stappenplannen, zodat iedereen met een snelle zelfmaker aan de slag kan.

Waarom DIY-projecten?

De redenen om zelf aan de knutsel te gaan kunnen uiteenlopend zijn. Zelf hecht ik steeds meer waarde aan het hergebruiken van items, zelfs als deze (deels) gesneuveld zijn. Zo heb ik een paar maanden geleden mijn favoriete stenen kruik omgestoten. Geld speelde daarin geen rol, dit exemplaar kocht ik ooit voor een paar euro bij de kringloop, maar ik vond de hoogte en vorm erg mooi.

wit bureau met een houten stoel

Het feit dat dit een kringloopvondst was, maakte ‘m extra bijzonder. Ik kon immers geen exacte vervanger kopen. Met lijm en gipsverband heb ik deze kruik uiteindelijk een tweede leven kunnen geven. Hoe leuk is dat? Daarnaast hoeven DIY-projecten ook niet groots en meeslepend te zijn. Ik ben een makkelijke klusser en druip af bij projecten die weken duren. Gevalletje kleine verandering, groots effect. Dit zijn de vijf populairste klusprojecten.

Project 1: Lowbudget speeltafel

Het klusproject dat door de jaren heen het vaakst wordt geraadpleegd? Zelf een speelhoek maken. Ik schreef het artikel in 2018 en nog dagelijks wordt dit artikel aangeklikt. In het blog lees je hoe je simpel en snel een lowbudget speeltafel maakt. Ik gebruikte ons tv meubel als basis en legde daar een kant-en-klaar meubelpaneel op. Het hele stappenplan voor het maken van een lowbudget speeltafel vind je hier.

speelhoek naast de televisie

Project 2: Zelf een lambrisering schilderen

Een goede tweede is mijn how-to voor het schilderen van een strakke lambrisering op de muur. In dit blog vind je tips en tricks om zelf een mooie lambrisering te verven.

lambrisering bij een speelhoek

Project 3: Lampenkap van webbing

Simpeler kan bijna niet - deze DIY heb je in een uurtje klaar. Dat maakt ‘m misschien ook wel zo populair. Ik gaf een messing tafellampje een kap van webbing. Hoe ik dat deed? Je vindt de beknopte werkbeschrijving hier.

tafellamp gemaakt van webbing

Project 4: Speelhuisje in de tuin

Een halfjaar geleden kreeg het laatste lege hoekje in de tuin eindelijk een bestemming: mijn metgezel en ik bouwden een heus ‘zomerhuis’ voor Amélie. We kochten een bestaand model en hebben deze volledig naar eigen smaak (en wensen) gepersonaliseerd. Het project werd een mooie mix tussen nieuw en hergebruiken. Zo maakten we van de pallet waarop het huisje werd geleverd een bankje en hebben we gordijntjes gemaakt van restanten stof. Zelf een speelhuisje maken? Doen!

binnenkant houten speelhuisje in de tuin

Project 5: Een kleurverloop schilderen

Een experiment - dat was het idee om een kleurverloop in de slaapkamer van mijn dochter te schilderen. Ik had het ooit eens ergens gezien en wilde het zelf graag proberen. Hoewel het een flinke klus was, ben ik er nog altijd erg blij mee. En mijn lezers ook: want dit project wordt nog veelvuldig bekeken.

roze kinderkamer met kleurverloop

Welke DIY is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Weer als nieuw: drie opties voor een goedkope traprenovatie

Volgende
Volgende

Badkamer renovatie: dit kun je doen met €1.000