Met deze 3 tips tover jij een mooi kleurvlak op je wand

Een cirkel, verschillende figuren of geometrische vormen: kleurvlakken op de wand zijn al langere tijd hip. Of je nu de speelhoek van je kind of je slaapkamer een subtiel kleurtje wilt geven - het kleurvlak kan overal!

Bij het maken van de speelhoek voor mijn dochter heb ik tot twee keer toe een kleurvlak op de wand gemaakt. De eerste keer koos ik voor een cirkel, na de recente make-over werd dat een lambrisering. Een kleurvlak maakt je wand speels en eigenwijs. De gekleurde cirkel gebruikte ik destijds om de dierenkoppen, die boven de speelhoek kwamen te hangen, uit te lichten. Een makkelijke manier om eenheid te creëren.

Kleurvlak op de wand: eyecatcher

Voor de huidige speelhoek koos ik voor een lambrisering. Ook daar kun je ervoor kiezen om slechts een deel van de wand van een kleurtje te voorzien. De speelhoek springt er nu echt uit en kreeg een extra functie: er kan namelijk ook op gekrijt worden.

Met deze 3 tips tover jij een mooi kleurvlak op je wand
Met deze 3 tips tover jij een mooi kleurvlak op je wand

Zo ga je te werk

Bedenk welke vorm je op de wand wilt maken en hoe groot het moet worden. Kies je voor een cirkel of toch liever iets geometrisch? Moet het strak worden - of doe je het uit de losse pols? Voor de cirkel gebruikte ik een kleurentester (tip als je niet zoveel verf nodig hebt!), maar verfrestjes lenen zich ook perfect voor kleurvlakken. Colorstore.nl heeft een uitgebreid aanbod qua merken en soorten.

How to: cirkel op de muur

Met een schroef of spijker, een touwtje en een potlood tover je in no-time een cirkel op de muur. De schroef of spijker is het midden, de lengte van het touwtje bepaalt de grootte van je cirkel. Een soort geïmproviseerde passer. Knoop aan het uiteinde een potlood vast en zorg dat het touwtje strak blijft. En voila: kind kan de was doen! Toch te ingewikkeld? Gebruik een groot voorwerp wat je om kunt trekken. Een dienblad bijvoorbeeld, of een ronde spiegel.

Met deze 3 tips tover jij een mooi kleurvlak op je wand

How to: geometrische vormen

Het klinkt heel ingewikkeld, maar makkelijker kan eigenlijk niet. Geometrische vormen teken je eenvoudig met een potlood en liniaal. Van driehoeken tot rechthoeken - vorm en grootte bepaal je helemaal zelf. Combineer verschillende kleuren voor een tof patroon.

Met deze 3 tips tover jij een mooi kleurvlak op je wand

How to: lambrisering (rechte lijn)

Bepaal de hoogte en meet de wand op verschillende plekken vanaf de grond af. Zet her en der streepjes en plak daar een strook schilderstape langs (wel overal aan dezelfde kant van het streepje). Je kunt ook een afstandsmeter gebruiken (ideaal!). Verwijder de tape direct nadat je het kleurvlak hebt geschilderd, zo krijg je het beste resultaat.

Hoe schilder jij een kleurvlak op de wand? Deel je tips in de comments!