sevencouches selecteert: 5x wastafelkranen onder de 200 euro

Eerder meldde ik het al op social media: de bouw van onze nieuwe badkamer is begonnen. De schetsen zijn klaar, de vaklui geregeld en de planning is gemaakt. Het enige wat nog ontbreekt is een nieuwe kraan voor de wastafel. Ik selecteerde een aantal modellen die niet alleen mooi zijn, maar ook vriendelijk voor je portemonnee.

De nieuwe badkamer wordt gebouwd in wat eerst de rommelkamer was. Een ideale ruimte, vrijwel vierkant, met een groot raam erin. In ons vorige huis hadden we een bad, en dat bleken we toch wel te missen. Na lekkage vanuit onze huidige badkamer besloten we het helemaal anders te doen en nu ook echt te gaan bouwen wat we willen. Het toilet blijft op zijn plek - de huidige badkamer wordt straks een washok. Scheelt ruimte én gepuzzel.

Op zoek naar een kraan

Het bad staat al in huis, evenals de badkraan en het nieuwe toilet. Ons huidige badmeubel krijgt een plek in de nieuwe badkamer, alleen de kraan ontbreekt nog. In de huidige badkamer zit een wandvariant met kruisknoppen. Hoewel ik dat nog steeds prachtig vind, past het niet geheel bij de bad- en douchekraan die we hebben gekocht. Tijd dus voor een alternatief. In mijn zoektocht vond ik prachtige kranen voor hele vriendelijke prijsjes, er is een enorm assortiment in wastafelkranen. En met de kwaliteit is helemaal niks mis. Voor onderstaande modellen betaal je niet meer dan tweehonderd euro.

Hulp bij het kiezen?


Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor type kraan je wilt. Kies je, net als ik, voor een inbouwmodel? Bekijk ook hoeveel gaten je kunt en wilt maken. Een driegats model heeft, de naam zegt het al, drie gaten nodig in je wand. Een eengats kraan komt vaak vanuit het blad, daar zitten de knoppen al op. Kwestie van smaak. Ik koos voor een driegats model. Kun jij al raden welke het is geworden?

Onderstaande kranen zijn van Megadump.
Kraan Otto, 99 euro

Kraan Otto, 99 euro

Kraan Caral, 145 euro

Kraan Caral, 145 euro

Kraan Donar, 179 euro

Kraan Donar, 179 euro

Kraan Dynamic, 106,75 euro

Kraan Dynamic, 106,75 euro

Kraan Donar cross, 119 euro

Kraan Donar cross, 119 euro