Van je huis een thuis maken met deze simpele stappen

Instagram en Pinterest staan vol met prachtige huizen. Dat wil jij natuurlijk ook! Maar hoe voorkom je dat je huis een showroom wordt? Hoe maak jij je interieur eigen? Met deze drie stappen kom je al een heel eind.

Gezelligheid en sfeer zijn belangrijke pijlers om je ergens thuis te voelen - althans, dat geldt voor mij. Met een paar kleine aanpassingen kun jij je interieur al een flinke boost geven.

Persoonlijke touch

Kies voor een eyecatcher die je waanzinnig mooi vindt. Een mooi kastje, wandhanger, grote foto of opvallende poster… Je kunt ook een fotowand maken of een vitrinekastje vullen met spullen die je tijdens je reizen hebt verzameld, knutselwerkjes van je kind(eren), een schelpenverzameling of andere prullaria. Door persoonlijke items aan je interieur toe te voegen, maak je het al gauw huiselijk.

Ook loze hoekjes of lege muren in je slaap- of werkkamer kun je een boost geven door een pronkstuk toe te voegen.

Van je huis een thuis maken met deze simpele stappen

Kies voor kleur


Kies een kleur die past bij wat je wilt neerzetten. Donkere tinten geven een ander effect dan pastelkleuren. Vind je het spannend om kleur toe te voegen? Schilder dan (eerst) een lambrisering of kleurvlak op de wand. Behang doet het ook altijd goed! Kies voor een kleurenpalet dat matcht bij de rest van je meubels en accessoires om een fijne balans te creëren. Een kleurvlak aan de wand kan ook fungeren als podium voor een mooi schilderij of foto - die laat je daardoor extra opvallen.

Van je huis een thuis maken met deze simpele stappen

Hang gordijnen op

Een open deur wellicht, maar ramen zonder gordijnen zijn gewoon kaal. Aan de achterzijde van onze woning ontbreekt raamdecoratie nog steeds. Hoewel we geen directe achterburen hebben, voelt het toch een beetje alsof je in de etalage zit. Gordijnen zorgen voor knus en geborgen gevoel in huis - en dat maakt dat jij je net wat lekkerder voelt als je in pyjama op de bank zit. Houten jaloezieën, verduisterende gordijnen, vitrage: tegenwoordig is er keuze genoeg. Helemaal hip op dit moment zijn velours gordijnen - staat hartstikke sjiek.

Van je huis een thuis maken met deze simpele stappen


Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden


Zeker als je kinderen hebt. Kies voor voldoende kastruimte om aan het eind van een drukke (speel)dag alles weer in op te kunnen bergen. In huize sevencouches lijkt het soms wel of er een bom ontploft is - en dat zorgt ervoor dat ik ’s avonds niet relaxed op de bank kan hangen. Het speelgoed verdwijnt in manden, tekenspullen in de kast. Rust betekent ook eenheid in je woning en de verschillende ruimtes. Wit heeft hier verrassend genoeg de overhand - en het hout, riet en rotan komt ook in elke kamer wel terug. En wanneer je huis aanvoelt als een geheel, zal het ook meer eigen voelen.

Heb jij nog tips? Deel ze in de comments