Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode

We zijn er al even mee bezig - de verbouwplannen voor de benedenverdieping. In december zaten we met de eerste aannemers om tafel. Verschillende plannen en ideeën passeerden de revue. Wel een uitbouw, alleen inpandig renoveren, de keuken op een andere plek of toch niet? Inmiddels zijn de eerste spullen besteld en gaan we volgende maand van start…

… Maar nog niet met de benedenverdieping. Eerder schreef ik over lekkage vanuit de badkamer. Het plafond in het toilet beneden was doorweekt, dat hebben we eruit gesloopt. Vorige week werd de lekkage plots erger en hebben we het renoveren van de badkamer (die net klaar was) voorrang gegeven.

Project 1: badkamer

Volgende maand beginnen we met bouwen, maar niet in de bestaande ruimte. We gaan een hele nieuwe badkamer aanleggen, waarvoor we een van de slaapkamers op de eerste verdieping opofferen. De kamer ligt aan de achterkant van het huis en is praktisch vierkant. Een van onze woonwensen, een halfvrijstaand bad, kunnen we alvast van het lijstje strepen. Die komt er, inclusief een vrijstaande kraan. Op de schetsen hieronder krijg je een beeld van de indeling. De badkamer wordt volledig afgewerkt met microcement.

Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode
Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode

Project 2: washok

Het toilet blijft achter in de oude badkamer. Die ruimte gaan we omtoveren tot washok - geen overbodige luxe. De wasmachine staat nu op zolder, waar wij beiden ook ons kantoor hebben. Opzich niet zo’n probleem, maar ik vergeet ook regelmatig dat er een was in de machine heeft gezeten. Daarnaast lijkt het me best lekker om geen blogs meer te tikken tussen de drogende was. Een ander voordeel van een washok: je hebt een vaste plek waar je de was kunt opvouwen en het ligt niemand in de weg. Ideaal!

Project 3: trappen

Beiden een doorn in het oog. De trap beneden is door de vorige bewoners wit geschilderd (prima natuurlijk!) maar de treden zijn leverkleurig met bruinkleurige halve maantjes. Het is echt geen gezicht. De trap naar zolder is kaal. We willen de trappen een eiken-look geven. Dat steekt mooi af met de betonkleurige microcementvloer die we gaan laten storten. In de muur bij de trappen zitten twee grote ramen. Prachtig, al dat extra licht, maar wel wat lastig met het plaatsen van een trapleuning. Ik heb liever niet dat deze voor het raam langsloopt, daarvoor gaan we informatie inwinnen bij een trapleuning specialist.

Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode

Project 4: benedenverdieping

Uitbouwen gaan we niet en ook aan de indeling van de woonkamer verandert niks. Wel breken we een muur door om een U-keuken te kunnen realiseren. In de zijgevel komt een groot raam voor de connectie met de zijtuin. De keuken die we hebben uitgekozen is een mix tussen wit marmer en eikenhout. Op de schetsen hieronder krijg je een beeld van de indeling. Ook het toilet beneden moet onder handen genomen worden door de lekkage vanuit de badkamer. Die ruimte wordt, net als de badkamer, voorzien van microcement.

Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode
Sneak peek: dit zijn onze verbouwplannen voor komende periode

We kunnen niet wachten om van start te gaan. Ook de tuin staat nog op het wensenlijstje.

Wat vind jij van de plannen?