Van een vintage klassieker naar Italiaanse allure: dit is onze nieuwe eettafel

Al jaren droom ik van een marmeren tafel in huis. Veel verder dan een snelle zoekopdracht via Marktplaats kwam het nooit. Tot de vloer werd opgeleverd. Maandenlang speurde ik het web af. Meerdere tafels werden voor mijn neus weggekaapt, maar vorige week had ik ineens geluk.

Een ronde, oude tafel van Italiaans carrara marmer verscheen als zoekopdracht in mijn account op Marktplaats. Het was precies waar ik naar zocht: goed op hoogte, een rond blad en een zeshoekige poot. Nog dezelfde avond was de deal beklonken. Zondag hebben we de tafel opgehaald in Rotterdam. Loodzwaar natuurlijk. Toen ze in onze lichte huis stond, viel pas op hoe vergeeld het marmer is. Ze heeft een hoop liefde en aandacht nodig. Deze tafel heb ik uiteindelijk zelf opgeknapt. Benieuwd hoe ik dat deed? Lees hier alles over marmer opknappen.

vintage marmeren eettafel
carrara marmeren eettafel in een licht interieur
Marmeren tafels zijn populair. Via websites als Markplaats gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Ben je op zoek? Stel een zoekopdracht in, zodat je direct een melding krijgt als er een nieuwe tafel is geplaatst.
— Tip
oude eettafel van wit marmer
eethoek met ronde eettafel van marmer

De komst van deze parel betekent trouwens wel dat onze vintage Spectrum tafel in de verkoop gaat. Ze was een van de meubels met de langste adem in huize sevencouches. Ze bleef ondanks de verhuizing, onze verbouwing, stijlveranderingen en een rigoureuze stoelendans. Nu staat ze in de schuur voor een fikse opknapbeurt zodat ze op termijn elders mag shinen. Met een beetje pijn in het hart, dat dan weer wel.

Wat vind jij van onze nieuwe aanwinst?


Meer binnenkijken:

Vorige
Vorige

Wandkleed voor de kinderkamer maken: zo doe je dat

Volgende
Volgende

Plannen voor een nieuwe keuken? Deze nieuwe tool helpt je op weg