Plannen voor een nieuwe keuken? Deze nieuwe tool helpt je op weg

Stel. Je hebt je droomhuis gekocht en staat aan het begin van een grootschalige verbouwing. En die keuken, dat is toch wel een dingetje. Hoe pak je dat aan? De nieuwe moodboard module van Superkeukens helpt je op weg!

Landelijk, stoer, industrieel of toch minimalistisch? Een marmeren blad of liever granito? En die gouden kraan - is dat een match bij de rest? Waar begin je met het ontwerpen van je keuken? Met de gemiddelde keukenprijs in het achterhoofd wil je geen overhaaste beslissingen nemen. Daarom is het verstandig om goed beslagen ten ijs te komen als je de keukenboer binnenstapt. Zorg dat je weet wat je mooi vindt en maak het visueel. Superkeukens ontwikkelde een online moodboard module waar je kinderlijk eenvoudig je favoriete beelden verzameld. Ook fijn: de tool is gratis.

ontwerptool keukens van superkeukens

Hoe werkt de moodboard module?

Vergelijk het met Pinterest. Op de website van Superkeukens geef jij je favoriete foto’s een hartje, waarna ze voor je worden verzameld in de moodboard module. Daar kun je elk moment naartoe navigeren. Sla je geen favorieten op, dan put je uit de database van Superkeukens. Kranen, werkbladen, apparatuur, keukenstijlen: je vindt er een weldaad aan beelden. Door de foto’s naar je ‘werkblad’ te slepen, maak je eenvoudig een moodboard. Zo zie je direct of de materialen of kleuren die je in gedachten hebt met elkaar matchen. Kies je voor gelig eikenhout of heb je toch liever rood beuken?

online moodboard module

Experimenteer erop los, maak zoveel sfeerkaarten als je nodig vindt. Je kunt de moodboards printen of downloaden op je smartphone. Ideaal voor het eerste gesprek bij de keukenzaak. Bij het ontwerpen van mijn keuken heb ik geen gebruik gemaakt van een dergelijke tool, maar als ik het opnieuw zou doen had ik ‘m ingezet. Omdat je direct de sfeer kunt laten zien die je voor ogen hebt, kom je veel makkelijker en sneller tot een ontwerp waar jij enthousiast van wordt.

superkeukens keuken ontwerpen

Zo kwam onze keuken tot stand

Sinds ik mijn eigen keuken wereldkundig maakte, krijg ik nog wekelijk vragen over het ontwerp. Wij kozen voor een U-keuken met eikenhouten kasten en een marmerlook blad van composiet. Voor ons was het de eerste keer dat we zelf een keuken kochten - en hoewel je zou verwachten dat daar ellenlange schetssessies aan vooraf gingen was dat niet het geval. Door de jaren heen had ik het beeld van mijn droomkeuken al ontelbaar vaak gevisualiseerd en dat maakt dat wij onze keuken kozen op basis van een 2D-schets en twee stalen. Thats it. Gelukkig pakte het geheel goed uit, maar het had ook tegen kunnen vallen.

houten keuken in een licht interieur
houten keuken met een blad van composiet

Uiteraard heb ik de moodboard module van Superkeukens eerst zelf getest voor ik ‘m zou aanraden. Makkelijk in gebruik en overzichtelijk. Eerlijk is eerlijk: deze tool (en ons moodboard) had ons flink wat tijd gescheeld bij de keukenzaak. Doordat direct duidelijk is welke sfeer de keuken moet uitstralen, kun je vrij snel over tot het selecteren van de juiste stalen, het werkblad, de kleurencombinaties en apparatuur. Ideaal dus!

Voorlopig geen nieuwe keuken? Het maken van de moodboards an sich is al een feestje. Sla je moodboards op en bewaar ze voor het moment dat je voldoende hebt gespaard of de sleutel krijgt van je nieuwe huis. Tip: ga op zoek naar ideeën voor een tijdloze keuken.

Zou jij de moodboard module gebruiken?

Vorige
Vorige

Van een vintage klassieker naar Italiaanse allure: dit is onze nieuwe eettafel

Volgende
Volgende

Wastoren maken: van loze ruimte naar fancy washok in een dag