Krijtbord ideeën: maak er zelf een met matte muurverf

DIY

Op zoek naar low budget krijtbord ideeën? Met (een restant) matte muurverf maak je eenvoudig zelf een krijtbord op de muur. Hoe? Dat lees je hier.

Krijtbord ideeën

Mijn experiment had twee redenen: ik had nog een halfvolle pot muurverf in een kleur die ik graag wilde gebruiken en vond het zonde om die te laten verpieteren. Daarnaast wilde ik geen vier tientjes uitgeven aan een pot schoolbordverf die ik ook nog in de juiste kleur moest laten mengen. Bij elk kleurvlak dat ik ooit op de wand schilderde denk ik: word het niks, dan pak ik de latex. Dat houdt de klus lekker laagdrempelig. En zou blijken dat er op het kleurvlak toch niet met krijt getekend kon worden, dan had ik het in elk geval geprobeerd.

wandhaakjes bij de speelhoek

Krijtbord op de muur

In mijn zoektocht naar de definitie van schoolbordverf vond ik dat deze verf slijt- en krasvast is. Prima. Maar hoe zit dat met matte muurverf? Ik kon er weinig over vinden. De lambrisering annex het krijtbord schilderde ik in de kleur Cafe Latte van Flexa. Deze heb ik ook gebruikt in de vorige speelhoek. Een fijne, nude-achtige tint die mooi past bij de rest van het interieur. Ook fijn: je kunt ook kleurentesters gebruiken om een (klein) krijtbord op de wand te maken. Fijn voor de portemonnee!

krijtbord van muurverf maken

Krijten op muurverf?

Na het schilderen van de lambrisering heb ik de verf 48 uur met rust gelaten. De verf die ik gebruikte was erg snel droog en ik heb geen idee of die 48 uur nodig zijn geweest om het experiment succesvol te laten verlopen. Na twee dagen heb ik mijn peuter een doosje met krijtjes gegeven. In no-time werd een groot deel van het vlak voorzien van cirkels en strepen. Ik hielp haar een handje en wisselde oppervlakkige krijtstrepen af met krachtige krassen.

speelhoek met lambrisering in de kleur cafe latte

Test: makkelijk te verwijderen?

Een dag later deed ik een poging om het krijt van de muurverf te verwijderen. Met vochtige schoonmaakdoekjes bleek dat geen enkel probleem. Het kleurvlak heb ik grondig geïnspecteerd op krassen en beschadigingen, maar de verf bleek er nog net zo netjes op te zitten als daarvoor. Als we straks klaar zijn met verbouwen pak ik het weer precies hetzelfde aan en komt er weer een mooie matte muurverf op de wand.

Iets voor jou om te proberen?


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Renovatieplannen? Met deze 7 tips overleef jij je verbouwing

Volgende
Volgende

De zeven favorieten van… Lindi Kemman (@linspirationnl)