5x behang in de kinderkamer (+ tips van andere interieurbloggers)

Behang in de kinderkamer - ik ben er dol op. Pinterest staat vol met de mooiste beelden van nog mooiere baby- en kinderkamers. Van kleurrijk en bloemig tot een eigen ontwerp of fotobehang.

Na onze verhuizing vorig jaar heb ik voor het eerst een wand behangen. Van een volledig witte babykamer ging mijn dochter naar een oudroze peuterkamer met hartstikke hip flamingobehang. Nogal aanwezig en trendgevoelig, ik was er snel op uitgekeken (verrassend). Een paar maanden geleden koos ik voor een minder opzichtig maar minstens zo leuk behangetje met vintage look en goudkleurige hartjes. Voor dit blog verzamelde ik vijf kamers met kinderbehang en vroeg ik andere moeders én interieurbloggers om advies. ,,Behang in de kinderkamer mag echt wel een statement zijn.”

Behang met bloemenprint

Blogger Marlies Huisman koos in de kamer van dochter Madée (2,5) voor een bloemenprint. ,,Met behang verander je in een handomdraai de sfeer van een kamer. Ik voor een bloemenprint waarin de kleuren die we in haar kamertje al gebruikten terugkomen. Hierdoor hoefden we niet alles te veranderen, maar creëerden we wél echt iets nieuws.”

5x behang in de kinderkamer (+ tips van interieurbloggers)
Wil je graag iets anders, maar heb je geen zin in een rigoureuze make-over of maar weinig budget? Kijk naar naar behangprints waarin de kleuren van de huidige kamer al terug komen!
— Marlies Huisman
5x behang in de kinderkamer (+ tips van interieurbloggers)

De kamer van Kiki-Roos werd door moeder Angelique vakkundig voorzien van een lichtblauw behang met dierenprint.

Knipoog naar roots

Souraya Hassan van Binti Home ontwierp het behang voor de kamer van zoontje Younes samen met Creative Lab Amsterdam. Het design is een knipoog naar haar Egyptische roots. ,,Ik vind dat behang echt een statement mag zijn. Een basis, qua kleur en thema, voor de rest van de kamer.”

5x behang in de kinderkamer (+ tips van interieurbloggers)
Laat de kleuren uit het behang terugkomen in zowel meubels als woonaccessoires. Zo ontstaat er balans.
— Souraya, Binti Home
5x behang in de kinderkamer (+ tips van interieurbloggers)

Suncheré creëerde voor dochter Lou-Lou een sjieke babykamer met marmerlook behang van Lidor.

Jungle fever

Voor blogger Mirjam Hart is behangen geen straf - ze deed het in alledrie de kamers van haar kinderen. ,,In een kinderkamer mag je fantasie de vrije loop laten. Durf! Moeite met kiezen? Ga voor de lievelingskleuren of favoriete dieren van je kind.”

5x behang in de kinderkamer (+ tips van andere interieurbloggers)
Behang de hele muur, de helft of gebruik alleen een strook. Alles kan!
— Mirjam Hart, Een goed verhaal

Heb jij nog handige tips of adviezen voor (het kiezen van) behang in de kinderkamer? Deel ze in de comments!