De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een goed verhaal)In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Mirjam Hart, blogger bij Een Goed Verhaal. ,,Ik verzamel veel, maar doe net zo makkelijk dingen weg.”

Mirjam heeft een rijtjeswoning in het Noord-Hollandse Zwaag. Ze woont samen met vriend Bram en kinderen Noah, Eli en Filou. Naast het moederschap houdt Mirjam zich fulltime bezig met bloggen. ,,Op mijn site kun je lezen over duurzaam wonen en leven, krijg je tips voor makkelijke DIY’s en recepten en deel ik de leukste uittips (met of zonder kinderen) met mijn lezers.”

1. Je favoriete (tweedehands) vondst

,,We hebben behoorlijk wat vondsten in huis. Een favoriet kiezen vind ik lastig. Waar ik nog iedere dag blij van word, zijn de twee kasten bij ons thuis. De groene kast in de woonkamer, die we gebruiken als televisiekast. Mijn oom en tante gingen verhuizen en hadden gevraagd of ik wat foto’s wilde maken van spullen die ze op Marktplaats wilden verkopen. In een kamer stond deze groene kast. Die wilde mijn neef misschien hebben en anders ging hij naar de kringloop, want het zou vast niet verkopen op Marktplaats.

Ik riep snel dat als mijn neef hem niet wilde hebben, ik er dolblij mee zou zijn. En nu staat hij dus bij mij te pronken. De meest gestelde vraag is: wat is het kleurnummer van de kast? Maar dit is de originele kleur, dus ik heb geen idee!De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)
De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)

Een andere favoriet is onze buffetkast. Gevonden op Marktplaats voor een prikkie. Maar…vriendlief moest er wel twee keer voor op en neer naar Arnhem rijden, want hij kon niet in z’n geheel in de auto. Beetje zonde wel, maar hij gaat nooit meer weg. Ik heb hem in de kleur Subtle Rose van Flexa geschilderd. Hier en daar heb ik de verf wat opgeschuurd, zodat de zoete roze kast ook nog een beetje stoer lijkt.”

Vriendlief moest twee keer op en neer rijden naar Arnhem, want de kast kon niet in z’n geheel in de auto. Die kast gaat nooit meer weg.
— Mirjam

2. Je favoriete plek in huis

,,Ook hier kan ik geen keuze in maken. Ik zit veel aan de eettafel, want daar kunnen we eten, koffie drinken, knutselen… Ook het bankje in de dakkapel is gezellig en je kunt er zo fijn naar buiten kijken. Alleen ligt hier vaak een stapel wasgoed die nog opgevouwen moet worden, rommeltjes van mijn bureau die in de weg liggen… Dan ben ik te lui om het op te ruimen en wordt dit plekje dus minder vaak benut dan ik zou willen. Maar als ik alleen ben en niets hoef te doen (wat zeer zeldzaam is) hang ik het liefst in onze hangstoel in de woonkamer. Een boek erbij en ik ben happy…”De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)

3. Je favoriete meubel of accessoire


,,Ik verzamel veel, maar doe ook net zo makkelijk weer dingen weg. Ik heb dan ook niet zo heel veel nog uit mijn jeugd of studententijd bewaard. Veel heb ik naar de kringloop gebracht of verkocht op een rommelmarkt. Waar ik nog wel heel blij mee ben is het witte vogelkooitje. Ik kocht het jaren geleden bij een sample sale van Vanilia. Ze hadden het gebruikt als stylingobject geloof ik. Het heeft al op veel plekken gehangen en gestaan. Mijn favoriet plek was in ons vorige huis boven de bank. Toen stond er een klimop in. Nu staat hij op een plank boven ons bed. Tussen de planten. Echt gehecht ben ik er niet aan, maar het is wel een accessoire dat volgens mij nog nooit achter de schotten op zolder is beland.”

De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)

4. Je favoriete merk


,,Ik vind Return to Sender heel gaaf. Mooie spullen met een nog mooier verhaal erachter. Alles wat je aanschaft koop je niet alleen voor jezelf, maar je helpt er ook anderen mee. Ik heb al heel wat van de collectie in huis: een kussen, sprei, dienblad, kopjes, versiering… En ik geef het ook graag cadeau. Mijn moeder kreeg mooie mokken voor kerst en de gouden slingers van lokta-papier geef ik graag weg als kraamcadeautje.” 5. Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Ik ben groot van van Souraya, van BintiHome. Ik vind haar stijl heel warm en gezellig. Zelf ben ik ook dol op kleur in huis en zij combineert kleuren als geen ander. Souraya heeft een heel herkenbare stijl. Dat vind ik ook zo tof. Ze is creatief en een succesvolle ondernemer. Daar heb ik heel veel bewondering voor.” Hoewel ik gek ben op tierlantijntjes, probeer ik me wel enigszins in te houden en zal ik niet alle muren volhangen met manden, spiegeltjes en wandkleden, zoals je nu zoveel op Pinterest ziet.
— Mirjam

6. Je favoriete woonstijl


,,Ik ben dol op de bohemian-look. Hoewel ik gek ben op tierlantijntjes, probeer ik me wel enigszins in te houden en zal ik niet alle muren volhangen met manden, spiegeltjes en wandkleden, zoals je nu zoveel op Pinterest ziet. Maar ik mix graag een beetje boho en eclectic met Scandinavische invloeden en pasteltinten. Ik kan slecht kiezen, zoals je misschien al hebt gemerkt en dat zie je duidelijk terug in onze woonstijl. Het is een beetje een mix van alles.”De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)
De zeven favorieten van… blogger Mirjam Hart (Een Goed Verhaal)

7. Je favoriete woontrend voor 2019

,,Dit wordt echt mijn jaar! We gaan nog meer planten en natuurlijke materialen terugzien in huis. Ook ronde vormen, zoals spiegels en accessoires. Daar houd ik van! Alhoewel we wel onze ronde tafel juist hebben ingeruild voor een grote rechthoekige tafel, maar dat was meer uit praktische overwegingen. Ons huis is een kleurexplosie, maar ik denk dat ik volgend jaar wel een paar gekleurde muren ga voorzien van wat subtielere aardetinten. Iets meer on trend.”Foto’s: Mirjam Hart

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!