sevencouches verhuist: slopen, stomen en ruimen (deel 1)

Via Instagram stories kon je de afgelopen dagen al meegenieten van de verbouwstress, klusdilemma's en verhuisperikelen rondom het creëren van ons nieuwe droomhuis. In de mini-serie 'sevencouches verhuist' laat ik je de komende weken zien hoe we dit pand gaan vormgeven. Deze week: van start met slopen, stomen en ruimen.

Woensdag 3 januari. Een halfuur na het tekenmoment liggen de eerste stroken behang op de grond. Het klusteam staat paraat - we gaan vliegend van start. Doel voor deze week: zo'n 200 m2 behang afkrabben, de zolder uittengelen, stopcontacten verlagen en aardedraad toevoegen. Veel tijd hebben we niet: over drie weken is de sleuteloverdracht van onze huidige woning. Dat vergt een strakke planning - de stucadoor begint aan het einde van klusweek twee.

Ons huis na de sleuteloverdracht:

IMG_9923.jpg
IMG_9937.jpg
IMG_9942.jpg
IMG_9965.jpg
IMG_9968.jpg
IMG_9985.jpg
IMG_9972.jpg

Over die planning hebben we in de aanloop naar de sleuteloverdracht voldoende kunnen nadenken. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk, dus bouwmaterialen zijn vooraf besteld, bouwtekeningen opgevraagd en behangstomers gehuurd. De vloeren worden ook vervangen - dus alles mag eruit. 

Stappenplan
De komende weken ligt de prioriteit op de bovenste twee woonlagen. De zolder wordt omgetoverd tot gezamenlijk kantoor, de badkamer houdt dezelfde basis maar krijgt een andere stijl en de drie slaapkamers moeten gestuct en geschilderd worden. De begane grond krijgt enkel een likje verf - de plannen voor deze woonlaag parkeren we even. We beginnen - heel lastig - bij het begin: het bewonen van ons huis. Hoe staat de zon? Welke hoekjes zijn favoriet? Blijft de keuken op zijn plaats of komt 'ie ergens anders beter tot zijn recht? 

Klusweek 1 in beeld:

IMG_0038.jpg
IMG_0043.jpg
IMG_0046.jpg
IMG_0077.jpg
IMG_0093.jpg
IMG_0138.jpg
IMG_0201.jpg
IMG_0125.jpg

Volgende week deel 2! Tot die tijd volg je alle ontwikkelingen op Instagram.