Thuiswerken? 5 tips om goedkoper te printen

Print jij (nog) regelmatig voor je werk? Dat kan een flinke kostenpost zijn. In dit artikel vind je vijf makkelijke en handige tips om minder geld uit te geven aan printen en benodigdheden in je thuiskantoor.

Besparen op je printkosten is geen kwestie van de goedkoopste HP printer kopen of mindere kwaliteit inktcartridges gebruiken. Soms kunnen die keuzes op de lange termijn zelfs duurder uitpakken. Wat kun je wel doen?

1. Controleer concepten voordat je print

Even snel iets printen, we doen het allemaal weleens. Toch komt het vaak voor dat je per ongeluk een oude(re) versie print of last minute een tikfout ontdekt. Zonde, want dan kan je printje direct de prullenbak in. Even goed checken dus! Het kost maar een minuutje of twee, maar het kan voorkomen dat je later alles opnieuw moet printen omdat er iets mis is gegaan.

2. Print documenten dubbelzijdig

Soms kun je bepaalde papieren niet aan beide kanten bedrukken, maar als je die optie wel hebt is het slim om dat te doen. Zo benut je de hele pagina en druk je aan beide kanten af. Dubbelzijdig printen (bijvoorbeeld met printers van PrintAbout) is handig voor snelle aantekeningen en grote verslagen. Een slimme truc om niet te veel papier te gebruiken en daarmee beter voor het milieu.

3. Is printen echt nodig?

Dit is een handige suggestie: let goed op wat je aan het printen bent. Vandaag de dag draait alles om technologie en het is super makkelijk om documenten digitaal te delen en te bekijken. Een momentje nadenken voordat je op de printknop drukt, kan je helpen om minder geld uit te geven aan printen. Ook kun je slim gebruikmaken van allerlei tools die je hebt om digitaal te werken.

4. Print je documenten in conceptmodus

Als je iets print dat niet heel belangrijk is, kun je proberen om in de 'conceptmodus' te printen. Deze instelling zit meestal verstopt in de speciale instellingen van de meeste printers. Het is vooral handig als je bijvoorbeeld e-mails of gewone notities print. Hoewel dingen die in de conceptmodus worden geprint er misschien iets minder mooi uitzien, wordt er veel minder inkt gebruikt om ze af te drukken. Dat is handig om in gedachten te houden.

5. Controleer je printopdrachten

Heb je op de printknop gedrukt en gebeurt er niets? Kijk voordat je het nog een keer probeert even op je computerscherm of er meldingen zijn van de printer. Soms duurt het even voordat je computer en printer met elkaar praten over de printopdracht. Als je geen meldingen ziet, kijk dan naar je printer zelf. Het kan zijn dat er iets kleins aan de hand is, zoals een tekort aan papier of inkt. Als je gewoon was blijven klikken op je computer en op de knop was blijven drukken, zou je uiteindelijk, nadat het probleem is opgelost, meerdere kopieën van hetzelfde ding kunnen hebben geprint, terwijl dat niet nodig was geweest. Met deze tips kun jij flink besparen op printkosten!

Vorige
Vorige

Tips om je vlaggenmast te beschermen tegen slecht weer

Volgende
Volgende

Breng de natuur in je huis met deze drie tips