Breng de natuur in je huis met deze drie tips

Groen kan je interieur enorm opvrolijken. Planten bijvoorbeeld zijn goede sfeermakers. Maar wat nu als je weinig thuis bent of geen groene vingers hebt? Er zijn meer manieren om groen aan je interieur toe te voegen. In dit artikel lees je hoe.

Van kamerplanten tot kunstplanten

Er zijn kamerplanten die makkelijk in onderhoud zijn, maar je moet alleen even weten welke planten je moet hebben. Ga op zoek naar planten die bekend staan om hun veerkracht en aanpassingsvermogen. Denk bijvoorbeeld aan de Sansevieria, de ZZ-plant (wordt veel gebruikt in combinatie met Feng Shui) en de Pothos. Wanneer je nog iets gemakkelijkers wilt, ga dan voor kunstplanten. Tegenwoordig heb je veel kunstplanten die er bijna levensecht uitzien. Een goed idee is dus om een hele kunstmatige plantenwand te installeren. Je kunt bij kunsthaag.nl bijvoorbeeld een kunsthaag voor binnen kopen, maar ook een moswand. Dit is een echte eyecatcher voor in je interieur.

Vetplanten of droogbloemen

Vetplanten en cactussen zijn perfect voor mensen zonder groene vingers. Ze hebben weinig water nodig en kunnen goed overleven in een droge omgeving. Er zijn genoeg manieren om deze in je interieur te verwerken. Het is leuk om een paar kleine vetplanten en cactussen op vensterbanken, planken of bijzettafels neer te zetten. Je kunt ook een plank in huis ophangen en deze vol met vetplanten cactussen zetten, zo lijkt het een geheel. Maar onderhoud is niet iets waar we allemaal op zitten te wachten. Om die reden zijn er gedroogde bloemen en bladeren in het leven geroepen. Deze kun je makkelijk in je interieur gebruiken. Denk aan gedroogde eucalyptus, lavendel of droogbloemen. Dit is een goed alternatief voor planten en is ook nog eens heel trendy voor in je interieur. Ook leuk: droogbloemen in een lijst.

Lucht of water?

Luchtplanten: ken jij die al? Dit zijn unieke planten die geen aarde nodig hebben om te overleven. Hoe overleven ze dan? Ze kunnen water en voeding uit de lucht opnemen. Luchtplanten zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen in kleine glazen terrariums worden geplaatst of met hangers aan de muur worden bevestigd. Dit is ook nog eens prachtige decoratie om aan je interieur toe te voegen. En nog zo’n term: hydrocultuur. Ken je dat al? Hydrocultuur maakt gebruik van water in plaats van aarde om te groeien. Met hydrocultuur hoef je je planten minder vaak water te geven, omdat de wortels genoeg zuurstof kunnen opnemen vanuit de lucht. Ben je geïnspireerd geraakt door deze tips? Ga dan aan de slag en breng meer groen in huis!

Vorige
Vorige

Thuiswerken? 5 tips om goedkoper te printen

Volgende
Volgende

Geniet extra lang van het buitenleven met een terrasoverkapping