Tips om je vlaggenmast te beschermen tegen slecht weer

Heb je een vlaggenmast in de tuin? Wanneer het slechte weer aanbreekt, kan dit zowel schadelijk zijn voor je vlag als voor de vlaggenmast zelf. In dit artikel vind je tips om je vlaggenmast te beschermen tegen slecht(er) weer.

Toen wij dit huis kochten, stond er al een vlaggenmast in de tuin. Hoewel ik er eerst niet zo van gecharmeerd was, hebben we ‘m toch laten staan. Het heeft wel wat: op feestdagen wappert er een grote vlag in onze zijtuin. Voor deze mast konden we twee vlaggen kopen die qua formaat goed passen. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n mast netjes blijft? sevencouches zocht het voor je uit.

Kies een vlag met de juiste maat

Vlag je het hele jaar? Tijdens slecht weer kunnen sneeuw en ijs ervoor zorgen dat je vlag zwaarder wordt. Dit gewicht zorgt voor meer druk op de mast zelf. Je kunt er dus voor zorgen dat je vlag ongeveer een kwart van de hoogte van de mast heeft. Dit zal de druk verminderen en het voor de mast veel makkelijker maken om dit gewicht te dragen. Als het weer echt slecht wordt, kun je er ook voor kiezen om de vlag helemaal binnen te halen.

Controleer je vlaggenmast in de herfst en winter

Een handige tip is om extra aandacht te besteden aan de mast tijdens de herfst en winter. Check de vlaggenmast grondig op mogelijke schade. Het is belangrijk om de verschillende onderdelen te testen om te controleren of ze nog goed werken. Als je bijvoorbeeld merkt dat de grondhuls beschadigd is of als er problemen zijn met de afwerking, is het verstandig om deze schade direct te (laten) repareren.

Verlaag de uitschuifbare vlaggenmast

Heb je een uitschuifbare mast? Verlaag deze dan wanneer er harde wind wordt voorspeld. Ook de vlag kun je het beste naar binnen halen. Zo verklein je de kans op schade.

Mast schoonmaken

Een andere manier om je vlaggenmast te beschermen tegen ruw weer is door hem als het ware een schoonmaakbeurt te geven. Vuil kan zich ophopen en hierdoor kan de vlag en vlaggenmast sneller slijten. Regen en harde wind zijn namelijk niet hun beste vrienden. Nadat je het vuil en ander afval van de vlaggenmast hebt verwijderd, moet je hem wel goed droog maken voordat je je vlag weer omhoog hijst. Nu je weet hoe je goed voor je vlaggenmast kunt zorgen, kun je ervoor zorgen dat deze in goede conditie blijft, met name tijdens de herfst en winter.

Wil jij ook een vlaggenmast kopen? Er zijn verschillende opties. Kijk vooral goed wat bij je tuin past.

Vorige
Vorige

De perfecte tuin? Die creëer je zelf

Volgende
Volgende

Thuiswerken? 5 tips om goedkoper te printen