LED vs. OLED: zo kies je de televisie die bij je past

LED of OLED: als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie heb je vast weleens van deze termen gehoord. Maar wat is het verschil tussen een LED tv en een OLED model? En wanneer kies je voor welk type tv? Je leest het hier.

Een televisie kan een perfecte manier zijn om te ontspannen na een lange dag werken. Het gevoel van het terugkomen in je comfortabele stoel, het inschakelen van je favoriete tv-programma en even ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven is onbetaalbaar. Er zijn tegenwoordig meerdere soorten televisies beschikbaar die elk hun eigen voordelen hebben. Het is daarom niet gek dat het niet altijd duidelijk is wat de verschillen zijn tussen de diverse soorten tv’s en welke het beste bij jouw wensen aansluit. Vandaar dat wij in dit artikel de twee meest populaire tv's voor je zullen bespreken: de LED tv en de OLED tv

De LED tv: wat is het?

Een LED tv is een type tv die gebruik maakt van lichtgevende diodes (LED's) om de achtergrondverlichting te creëren. Dit type tv is momenteel het meest voorkomende type op de markt en is betaalbaar voor de meeste mensen. LED tv's hebben een hoge helderheid en een laag stroomverbruik, waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Dat is nooit verkeerd in tijden waarin de energieprijzen door het plafond gaan. Bovendien zijn ze beschikbaar in verschillende maten, van kleinere schermen tot enorme schermen van 70 inch of meer.

Voordelen LED tv

De voordelen van een LED tv zijn onder andere de hoge helderheid, het lage stroomverbruik en de betaalbare prijs. Een van de nadelen van een LED tv is de beperkte kijkhoek. Als je niet recht voor de tv zit, kan de kleurverzadiging afnemen en kan het beeld minder helder lijken. Wil je dus vanuit alle hoeken van je woonkamer tv kunnen kijken, dan is het beter om een OLED tv in huis te halen. 

De OLED tv: wat is het?

Een OLED tv is een type tv die gebruik maakt van organische lichtgevende diodes om het beeld te produceren. Dit type tv biedt een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en een breed kleurengamma. OLED tv's hebben ook een oneindig contrast, wat betekent dat zwarte tinten echt zwart zijn en kleuren er levendiger uitzien dan op een LED tv.

Voordelen OLED tv

De voordelen van een OLED tv zijn onder andere de ongeëvenaarde beeldkwaliteit, de brede kijkhoek en de oneindige contrastverhouding. Een van de nadelen van een OLED tv is de hogere prijs in vergelijking met een LED tv. Bovendien kunnen ze vatbaar zijn voor inbranden, wat betekent dat een stilstaand beeld op het scherm kan leiden tot een permanente verkleuring. Zorg er daarom voor dat je op de juiste manier gebruikmaakt van je tv. Als je je aan de bijgeleverde instructies houdt, kan er weinig gebeuren.

Bestel je tv online

Als je op zoek bent naar een LED tv of OLED tv voor een goede prijs, dan kun je deze online bestellen via Elektroworld.nl. Ze bieden een breed scala aan televisies van verschillende merken en in verschillende maten. Of je nu op zoek bent naar een kleine tv voor in de slaapkamer of een grote tv voor in de woonkamer, Elektroworld heeft het allemaal. Bestel vandaag nog je nieuwe tv en geniet van de beste kijkervaring!


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

Zo kun je het beste jouw huis opruimen en spullen opbergen

Volgende
Volgende

Moeite met het creëren van een mooie tuin? Met deze tips gaat het lukken