Zo kun je het beste jouw huis opruimen en spullen opbergen

Ken je dat televisieprogramma waarbij mensen met een heel chaotisch huis worden geholpen? De boel wordt leeggehaald, gesorteerd, uitgemest en opnieuw ingericht. Leuk om te zien - en misschien ook wel een verlangen van ons allen, zo’n georganiseerd huis. Hoe jij je kasten (weer) netjes krijgt? Dat lees je hier.

Je keuken ordenen

De keuken verandert altijd ongemerkt in een chaotische bende, waardoor je producten over het hoofd gaat zien en deze dan makkelijk over datum gaan. Het is daarom verstandig om eens in de zoveel tijd je keuken goed uit te mesten en producten te controleren op datum. Zet de producten die bijna op datum zijn vooraan, zodat je deze als eerste kunt opmaken.

Je kunt elke ruimte in de keuken mooi organiseren met de keuken organizers van So Clever. Je vindt hier handige keukenhulpjes om in de koelkast te plaatsen, maar ook om de lades, bestek la, voorraadkasten en gootsteenkast netjes te ordenen met organizers. Het grote voordeel hiervan is dat je alle producten in een oogopslag kunt vinden. Er gaat niet snel meer iets over datum en je bent geen tijd kwijt aan zoeken.

Je rommelkamer aanpakken en organiseren

Ik denk dat iedere woning wel een rommelkamer heeft. Het goede nieuws is dat je deze rommelkamer heel makkelijk kunt omtoveren in een georganiseerde kamer waar alles netjes staat opgeborgen. Natuurlijk in speciale bakken en organizers, zodat je alles makkelijk in een oogopslag kunt vinden. Opbergen was nog nooit zo makkelijk!

Pixabay | Alexas_Fotos

Het is belangrijk dat je als eerste alles uit de kamer gaat halen zodat het helemaal leeg is. Je kunt de spullen dan sorteren per categorie, zodat je ziet hoeveel stuks je hebt van een bepaald item. Ongemerkt verzamelen we aardig wat spullen, ik denk dat ieder huishouden dan ook omkomt in bijvoorbeeld meerdere opladers. Je kunt een stapel maken die weggegooid kan worden, een stapel voor de verkoop en een stapel om te houden.

Herhaal dit in je hele woning

Nu je het ergste hebt gehad: lees, rommelkamer, kun je dit principe toepassen op alle ruimtes in je huis. Het is even een klus, maar als je eenmaal bezig bent ga je het leuk vinden. Al helemaal wanneer je eindelijk resultaat ziet van je harde werken. Je kunt in de slaapkamer je sieraden mooi uitstallen, je tassen mooi neerzetten en je accessoires opbergen in speciale organizers. In de schuur kun je op deze manier ook alles netjes opbergen, zo kun je alles goed vinden.

Vorige
Vorige

Tuin inspiratie 2023: maak je buitenruimte zomerklaar met deze tips

Volgende
Volgende

LED vs. OLED: zo kies je de televisie die bij je past