Tv wegwerken? Vier ideeën om de televisie te stylen in je interieur

Kun je de tv wegwerken in je interieur? Of zijn er manieren om deze minder te laten opvallen in huis? Voor veel interieurliefhebbers is de televisie een ongewenste blikvanger in de woonkamer. Dat kan anders! In dit artikel vind je vier ideeën om de beeldbuis te stylen. Lees je mee?

De televisie - in bijna elk huishouden kom je ‘m wel tegen. Ideaal voor filmavondjes met je vrienden, familie of gezin - maar zodra je ‘m uitzet blijft er een groot, zwart vlak over. Regelmatig krijg ik de vraag of ik tips heb om de televisie te verwerken in het interieur. Die zijn er genoeg! Ik verzamelde vier opties.

Tv wegwerken in kast

Wil je de televisie helemaal niet meer zien? Dan is een kast misschien wel de beste optie. De tijd van de standaard tv-kast met deurtjes is voorbij: er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden als het gaat om het verbergen van je beeldbuis. Denk aan een open wandkast met een schuifpaneel. Gebruik je de televisie? Dan schuif je een paneel opzij. Ben je klaar? Dan verdwijnt de televisie achter het paneel en stelen je favoriete eyecatchers, boeken of foto’s de show. Nicole (@witzandwonen) gebruikte oude, houten deuren om zelf een prachtige kast mee te maken. Ideaal om je televisie in op te bergen!

lichte kamer met oude deuren
woonkamer met vintage kastdeuren

Tv wegwerken met een wandbeugel

Hou je van luxe en is minimalisme jouw ding? In plaats van de televisie los op het dressoir te plaatsen, kun je kiezen voor een mooie 55 inch tv beugel. Deze draai je eenvoudig alle kanten op, zodat je de televisie vanuit meerdere hoeken kunt bekijken. Het dressoir kun je dan gebruiken voor mooie accessoires. Een hoge vaas aan de zijkant, je favoriete koffietafelboeken, mooie manden of een handgemaakte schaal: door groepjes te maken ontstaat balans en zal ook hier de televisie meer blenden met de rest van je interieur. Een wandbeugel is overigens ook ideaal als je de tv in een hoek wilt hangen. Dan zou je er zelfs nog een gordijn(tje) voor kunnen schuiven.

zithoek met een maatwerk bank

Tv wegwerken in muur

Heb je geen probleem met een meer rigoureuze oplossing, dan kun je ervoor kiezen om een voorzetwand te maken en de televisie weg te werken in de muur. Ook kun je de tv minder laten opvallen door deze aan de wand te bevestigen en met donkere kleurvlakken te werken. Schilder het vlak achter de televisie zwart en maak meer van dit soort abstracte vormen op de muur. Je zult zien dat de aandacht veel meer wordt verdeeld. Of kies, zoals Greet van @styleandsugar deed, voor houten wandpanelen om je wand om te toveren tot eyecatcher. De televisie is zo gelijk een stuk minder storend.

houten lattenwand achter de tv
woonkamer met houten lattenwand

Tv wegwerken met schilderij

Wil jij je televisie laten opgaan in een gallerywall? Ook dat is een optie om de aandacht af te leiden. Hang je televisie aan de muur en verzamel je favoriete posters, lijsten, foto’s en snuisterijen er omheen. Werk met een kleurpalet dat past bij de rest van je interieur. Zo creëer je een soort mini museum aan de wand. Er is veel te zien, dus de televisie valt een stuk minder op. Ook een optie: kies voor een televisie, zoals The Frame van Samsung, die fungeert als schilderij wanneer je deze niet gebruikt. Zelf een gallerywall bij je televisie maken? Klik hier voor het stappenplan.

wit interieur met een gallery wall
gallery wall bij de samsung frame

Welke optie is jouw favoriet?

Vorige
Vorige

Van wilgentakken tot taxushaag: 4x ideeën voor natuurlijke schuttingen

Volgende
Volgende

Wat kost een visgraat vloer? Dit zijn de verschillen tussen hout, laminaat en pvc