Moeite met het creëren van een mooie tuin? Met deze tips gaat het lukken

Een mooie tuin is een droom van velen, maar het creëren ervan kan een uitdaging zijn. Het lijkt misschien alsof je groene vingers nodig hebt om een mooie tuin te hebben, maar dat is niet per se waar. Met de juiste tips en trucs ontwerp jij je eigen groene paradijs.

Bepaal je stijl

Wil je een moderne, symmetrische tuin of een meer natuurlijke, wilde tuin? Wil je een Japanse tuin of een mediterrane tuin? Er zijn zoveel verschillende stijlen om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te weten wat je wilt voordat je begint. Het bepalen van je stijl zal helpen bij het kiezen van de juiste planten, decoratie en materialen voor je tuin. Naast het bepalen van je tuinstijl, is het ook belangrijk om na te denken over de materialen die je wilt gebruiken in je tuin. Vurenhout is een goede keuze voor het creëren van een warme en natuurlijke uitstraling. Vurenhout, ook wel bekend als brandhout of haardhout, wordt vaak gebruikt voor het bouwen van vuurkorven, houtgestookte ovens en openhaarden. Ook een buitenkeuken kun je daarvan maken. Vurenhout kun je o.a. kopen bij vurenhout online.

Kies de juiste planten

Als je eenmaal weet welke stijl je wilt, is het tijd om de juiste planten te kiezen. Kies planten die passen bij de stijl van je tuin en die geschikt zijn voor de standplaats. Als je een schaduwrijke tuin hebt, kies dan planten die gedijen in de schaduw. Als je een droge tuin hebt, kies dan planten die weinig water nodig hebben. Als je niet zeker weet welke planten geschikt zijn voor je tuin, vraag dan advies in een tuincentrum of aan een hovenier.

Maak gebruik van hoogte

Een mooie tuin heeft niet alleen planten op de grond, maar ook planten op verschillende hoogtes. Maak gebruik van bomen, struiken en klimplanten om hoogte te creëren in je tuin. Dit zal je tuin visueel interessanter maken en meer diepte geven. Plaats bijvoorbeeld een klimplant tegen een muur of pergola, zet een boom in het midden van je tuin en plant struiken op verschillende hoogtes langs de randen van je tuin.

Gebruik kleur

Kleur is een belangrijk element in elke tuin. Kies kleuren die passen bij de stijl van je tuin en die goed bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor een monochroom kleurenschema waarbij je één kleur gebruikt in verschillende tinten, of kies voor contrasterende kleuren zoals rood en groen of paars en geel. Gebruik kleur niet alleen in je planten, maar ook in decoraties en accessoires.

Vorige
Vorige

LED vs. OLED: zo kies je de televisie die bij je past

Volgende
Volgende

Overstappen op kunststof deuren? Dit zijn de voordelen