Ga je verhuizen? Zo sluit je eenvoudig online jouw woonverzekeringen af

Ga je binnenkort op jezelf wonen? Of verhuis je van een huur- naar een koopwoning? Dan is het belangrijk om jezelf goed te verzekeren. Wie in een koophuis woont, is verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering mag ook niet ontbreken. In dit artikel lees je hoe jij je woning en inboedel verzekert tegen schade, inbraak en andere zaken.

Een opstalverzekering en een inboedelverzekeringen zijn allebei woonverzekeringen. Niet gek, want beide verzekeringen hebben betrekking op jouw woning. Sommige mensen denken dat hier om twee vergelijkbare verzekeringen gaat. Hier valt wat voor te zeggen, want beide verzekeringen hebben betrekking op schade door onverwachte gebeurtenissen als brand, water, storm en inbraak. Toch zijn het twee totaal verschillende verzekeringen.



Verschillen tussen de twee woonverzekeringen


Het verschil zit hem vooral in de situaties waarin de verzekeringen uitkomst bieden. Zo biedt een woonhuisverzekering uitkomst als jouw huis beschadigd is door een onverwachte gebeurtenis. Deze verzekering dekt ook schade aan spullen die aan jouw woning vastzitten, zoals een keuken en vloer. Een inboedelverzekering heeft juist betrekking op de losse spullen in jouw huis, zoals meubels en elektrische apparaten. Zijn deze beschadigd door een onverwachte gebeurtenis en heb je geen inboedelverzekering afgesloten? Dan heeft het geen zin om bij een verzekeraar aan te kloppen. Reden genoeg om beide woonverzekeringen af te sluiten.



Vergelijk verzekeraars met elkaar


Nu je weet dat zowel een opstal- als inboedelverzekering belangrijk is, wil je ze mogelijk allebei afsluiten. Ga hierbij niet over één nacht ijs. Doe je dit wel? Dan krijg je mogelijk al snel spijt van jouw keuze. Je betaalt dan mogelijk onnodig veel premie en misschien is de dekking niet optimaal. Vergelijk verzekeringen daarom altijd met elkaar voordat je een keuze maakt. Voor het maken van een vergelijking kun je het beste een vergelijkingssite gebruiken. Zo’n site geeft je binnen de kortste keren een overzicht van verzekeringen die aan jouw eisen voldoen. Vaak wordt de premie hier ook bij weergeven, zodat je direct weet hoeveel woonverzekeringen jou gaat kosten. Staar je overigens nooit blind op de prijs. Een lage premie is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het om de dekking.

Sluit jouw woonverzekeringen af


Heb je de beste woonverzekeringen gevonden? Dan wordt het de hoogste tijd om ze af te sluiten. Bij de meeste verzekeraars kan dit makkelijk en snel online. Je selecteert simpelweg de verzekeringen die je af wilt sluiten en geeft aan hoe jij je wilt verzekeren. Voordat je jouw aanvraag kunt versturen, dien je een aantal persoonlijke gegevens in te voeren. Op deze manier kan een verzekeraar de woonverzekeringen op jouw naam zetten. Als je alle velden hebt ingevuld, verstuur je jouw aanvraag. Het duurt doorgaans niet lang voordat een aanvraag in behandeling wordt genomen. Hierdoor ben je binnen de kortste keren verzekerd voor schade door brand, storm, water en inbraak. Zorg dus dat deze zaken op orde zijn voor je gaat verhuizen.

Beeld: Pixabay

Vorige
Vorige

Overstappen van gaskachel naar houtkachel? Hier moet je op letten

Volgende
Volgende

Uitpakken deze feestdagen? Kies in- en om het huis 
voor kerstverlichting