Tips en tricks: zo kies jij je badkamersanitair uit als een pro

Heb je plannen om de badkamer onder handen te nemen? Of ga je binnenkort verhuizen en voldoen de badkamerindeling, tegels en sanitair niet aan jouw wensen? Een badkamerrenovatie kan wellicht uitkomst bieden. Door goed te investeren in je badkamer, kun je genieten van meer wooncomfort en draagt het ook bij aan de waarde van je huis.

Dat laatste is natuurlijk mooi meegenomen. Twijfel je nog tussen een douchecabine, (vrijstaand) bad of toch een stoomcabine? In dit artikel lees je waar je op kunt letten.

Een volledige douchesensatie

Door een complete douchecabine in je badkamer te plaatsen, creëer je een badkamer met hotelgevoel. Koop je een complete douchecabine, dan ben je - op isolatie na -meteen helemaal klaar. Daarom hebben deze type douchecabines een aantal fijne voordelen. Zo houd je de warmte binnen en de kou buiten. Dat geldt trouwens ook voor het water. Een douchecabine zorgt ervoor dat het water in de douche blijft. Als je een complete douchecabine koopt, dan zit er standaard een douche, handdouche en douchebak bij. Liever iets luxer? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn ook douchecabines met ingebouwde massage jets.

Ben je in het bezit van een douche-bad combinatie? Dan mag een badscherm, badwand of glazen deur niet ontbreken. Heb je weinig budget voor het afschermen van je douche? Kies dan voor een douchegordijn.

Een vrijstaand bad om in te badderen



Om het ideale vrijstaande bad te vinden, moet je jezelf allereerst afvragen wie er gebruik van gaat maken. Naast de standaardmaten, heb je bij een bad ook te maken met een bodem- en dieptemaat. Deze bepalen samen hoe ver je in het bad - gevuld met water - kunt liggen. Een bad met grote bodemmaat biedt vooral meerwaarde voor langere personen. Badder je graag met je partner of kinderen? Kies dan voor een exemplaar met twee ligzijdes waarbij de afvoer in het midden zit.

Al een stoomcabine overwogen?



Ben je een zoektocht gestart naar de perfecte stoomcabine? Ook hiervoor geldt: vraag jezelf eerst af waar je de stoomcabine wilt plaatsen. Dit is van invloed op de maatvoering van de cabine. Denk verder na over de personen die de stoomcabine gaan gebruiken. Verlang je naar een moment voor jezelf of geniet je liever samen van een weldadige stoomsessie?

Beeld: Renderspoint via Pixabay

Vorige
Vorige

Ga je verhuizen? Zo creëer je zelf een mooie nieuwe woonkamer

Volgende
Volgende

Ga je (binnenkort) verhuizen? Deze zaken kun je al vooraf al regelen