Ga je verhuizen? Zo creëer je zelf een mooie nieuwe woonkamer

Een verhuizing is bij uitstek geschikt om je woonkamer eens om te gooien. Je hebt de mogelijkheid om een nieuwe ruimte helemaal opnieuw in te richten met de mooiste spullen van een meubelzaak. In dit artikel lees je hoe je een mooie nieuwe woonkamer kunt creëren.

Kies de juiste bank

Betrek je een nieuwe woning, dan is het zeker aan te raden om de juiste bank te kiezen voor in de woonkamer. De bank is een meubelstuk waar je veel op zal zitten om te relaxen na een drukke werkdag. Kies bijvoorbeeld voor een rechte bank of hoekbank van De Groot Wonen. Welke bank het beste in jouw nieuwe woonkamer past, is afhankelijk van de ruimte. Mocht je een ruime woonkamer hebben, overweeg dan te kiezen voor een hoekbank. Deze vult de ruimte mooi op. Heb je een kleinere woonkamer, dan kun je het beste voor een tweezits of kleine driezits kiezen. Zet er een mooie poef voor - en klaar ben je.

Verf de muren van je woonkamer

Naar een nieuwe plek verhuizen betekent vaak ook het opnieuw verven van de muren. De kleur die je op je wanden smeert, bepaalt de sfeer van jouw woonkamer. Bekijk dan ook wat jouw gewenste sfeer voor de woonkamer is en pas hier jouw kleur op aan. Zorg dat de muren in het algemeen rustig ogen en voeg een accentkleur op een wand toe om je accessoires terug te laten komen. Zo kun je een mooie balans in je woonkamer houden, terwijl je toch wat kleur aanbrengt. Er zijn diverse mogelijkheden om jouw woonkamer uniek te maken via een likje verse verf.

Koop een nieuwe eettafel

Misschien ben je ook wel toe aan een nieuwe eettafel. Welke eettafel het meest geschikt is voor jouw nieuwe woonkamer is geheel afhankelijk van de samenstelling van je gezin en hoe groot de ruimte is. Zo zal een rechthoekige tafel veel ruimte innemen, maar is dit wel erg handig als je een groot gezin hebt of als er regelmatig vrienden of familie over de vloer komen. Heb je een kleinere woonkamer, dan is een ronde tafel meer aan te raden. Deze tafel geeft de ruimte een zachtere uitstraling. Er zijn diverse eettafels verkrijgbaar, waardoor je altijd wel een eettafel zal vinden die precies past bij de gewenste uitstraling van je nieuwe woonkamer.

Heb jij nog tips voor het creëren van een nieuwe woonkamer?

Vorige
Vorige

Zo voeg je design elementen toe aan je huis (en dat hoeft niet duur te zijn)

Volgende
Volgende

Tips en tricks: zo kies jij je badkamersanitair uit als een pro