Ga je (binnenkort) verhuizen? Deze zaken kun je al vooraf al regelen

Een verhuizing is een pittige klus. Je bent er veel tijd aan kwijt en het is al snel een stressvolle onderneming. Welke zaken kun je vooraf regelen? Ontdek onze tips!

Het is verstandig om voorafgaand aan de verhuisdag een goede planning te maken. Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Voorbereiden op je verhuizing? Doen! Zo hoef je je daar op het moment zelf niet langer druk om te maken.

Vervoersmiddel voor een verhuizing regelen

Om je spullen van het ene naar het andere huis te krijgen, heb je een goed vervoersmiddel nodig! Denk bijvoorbeeld aan een bestelbus. Misschien heb je er zelf een in bezit, anders kun je ‘m wellicht van een kennis lenen. Een bus huren is ook een optie. Vind je het niet zo’n prettig vooruitzicht om in een grote bus rond te moeten rijden? Begrijpelijk: als je dat niet gewend bent, kan het een flinke opgave zijn.

Een verhuizing met een aanhangwagen achter de auto is ook een goede mogelijkheid! Google tijdig op zoektermen als aanhanger huren in Almelo of aanhanger huren in Breda, zodat je op de dag van de verhuizing zeker bent van dit vervoersmiddel. Aanhangwagens zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Let op de grootte en kies voor een overdekt exemplaar bij kans op slecht weer. Zo ben je overal op voorbereid.

Huur verschillende spullen in de buurt

Het vervoersmiddel is dus het belangrijkste onderdeel om aan te denken voor de verhuizing, maar er zijn mogelijkerwijs nog wel meer spullen die je kunt huren. Probeer om de benodigdheden in de buurt te huren, zodat je er snel kunt zijn om het op te halen. Andere spullen huren? Ga na of je al het benodigde gereedschap in bezit hebt. Mogelijkerwijs heb je wel een speciale boor nodig, voor het maken van een gat om een schilderij aan de wand te bevestigen. Dergelijke zaken zijn op verschillende plekken in het land te huur.

Hulp voor de verhuisdag

Verhuizen doe je liever niet alleen. Vraag tijdig of er familieleden, vrienden of kennissen zijn die willen helpen op de verhuisdag. Of misschien schakel je wel liever de hulp in van een verhuisbedrijf. Maak hier vooraf een plan voor.

Gas, water, licht en internet aanvragen

Naast de regelzaken voor de verhuisdag zelf, zijn er ook dingen om aan te denken voor de eerste periode in de nieuwe woning. Vraag tijdig gas, water, licht en internet aan, zodat je er zeker van bent dat je niet zonder hoeft te zitten in de eerste weken. Zo kan het aanvragen van internet wel een maand tijd kosten – wel zo prettig om het tijdig te hebben geregeld.

Beeld: Pixabay

Vorige
Vorige

Tips en tricks: zo kies jij je badkamersanitair uit als een pro

Volgende
Volgende

Welk tv-meubel past het beste bij mijn interieur? Vier tips