Welk tv-meubel past het beste bij mijn interieur? Vier tips

Van dressoir tot lage wandkast: in veel Nederlandse interieurs mag een tv-meubel niet ontbreken. Maar hoe kies je een tv-meubel dat past bij de rest van je interieur? Vier tips.

Die nieuwe film kijken of je favoriete serie bingen: tijdens een avondje bankhangen kijk je niet alleen naar de televisie, maar staar je ook naar de kast die eronder staat. Deze moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de rest van je interieur. In huize sevencouches staren we al jaren naar dit tv-meubel. Stevig verankerd aan de muur voor een ruimtelijk effect. In dit blog lees je hoe je jouw zoektocht naar een tv-meubel kunt aanpakken. Lees je mee?


Bepaal de afmetingen


Voor je aan je zoektocht begint, is het handig om te weten welk formaat tv-meubel je maximaal kwijt kunt. Zo voorkom je een miskoop: een te groot meubel is niet wenselijk, maar een exemplaar dat te klein is werkt ook niet. Tip: gebruik (verhuis)dozen of schilderstape om de grootte van het meubel aan te duiden. Zo krijg je een idee van het formaat: iets kan op papier prima passen maar hoeft in de ruimte geen match te zijn.

Vorm van het meubel


Wanneer je de afmetingen van je tv-meubel helder hebt, kun je nadenken over de vorm. Zoek een exemplaar dat past bij je woonstijl en de rest van je meubels om een gebalanceerd geheel te krijgen. Hou jij van een moderne uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor een rechthoekig tv-meubel. Deze stijl kenmerkt zich door zijn strakke lijnen en vormen.



Kijk naar de kleur


Naast de vorm is ook de kleur van belang. Je wilt immers wel dat alle meubels in jouw woning een samenhangend geheel vormen. Dit is niet het geval als ieder meubel een andere kleur heeft. Zijn jouw meubels vooral zwart en wit? Kies dan bij voorkeur ook voor een tv-meubel in deze kleur. Een tv-meubel zwevend zwart is in dat geval een optie. Dit meubel sluit niet alleen naadloos aan op het kleurenpalet, maar past ook uitstekend bij de moderne stijl. 



Staand of hangend?


Tot slot kun je bepalen of je een staand of hangend tv-meubel wilt. Veel mensen kiezen voor een staand meubel, omdat je hier niet voor hoeft te boren. Toch kan een staand tv-meubel ook nadelen met zich meebrengen. Als je de televisie op het meubel zet, kan de kijkhoogte niet optimaal zijn. Je televisie staat dan te hoog of te laag. Kies je voor een hangend tv-meubel? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Je hangt het meubel dan op de ideale kijkhoogte.

Vorige
Vorige

Ga je (binnenkort) verhuizen? Deze zaken kun je al vooraf al regelen

Volgende
Volgende

Vintage liefhebbers opgelet: 5x tips voor een retro interieur