Op ’t wensenlijstje: 8x het mooiste behang voor de kinderkamer

Is de kinderkamer toe aan een make-over? Met een rol behang creëer je in no-time een compleet andere look. Van kek junglebehang tot een bloemenprint met vintage vibe: sevencouches selecteerde acht mooie dessins voor de kamer van jouw zoon of dochter.

Behang is een echte sfeermaker. De eerste wand die in huize sevencouches werd voorzien van een toffe print was de kamer van Amélie. Destijds koos ik voor dieren behang (hallo roze flamingo’s!) in combinatie met oudroze wanden. Die combinatie werd een halfjaar later verruild voor een subtielere uitvoering: beige behang met goudkleurige hartjes.

Met behang breng je een ruimte tot leven - en dat hoeft niet altijd kleurrijk te zijn. Met structuurbehang bereik je hetzelfde effect. En vind je een hele wand of kamer behangen te veel? Plak behang op de kastdeur, lijst een mooi stuk in of schilder een lambrisering en behang de bovenkant van de muur.

Kinderbehang kopen

Van budget prints tot luxe behang: de keuze is reuze Goedkope behangetjes heb je al vanaf een paar euro per rol, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Investeer liever wat meer in je wanddecoratie, daar is het resultaat ook vaak naar.

Welk behang kies je?

Wil je de kamer een bepaald thema geven of is het behang bedoeld als eyecatcher? Bepaal vooraf waarvoor je het behang wilt gebruiken, hoeveel je daarvan nodig hebt en wat je wilt uitgeven aan je klus. Inspiratie nodig? Hieronder vind je acht toffe behangetjes voor de kinderkamer.

1. Als confetti

Gouden hartjes of bolletjes op de muur mogen niet in dit lijstje ontbreken. Passend in de kamer van elke prinses en makkelijk te combineren.

behang van ferm living in de kinderkamer

Ferm Living

2. 3D kunstwerk

Helemaal on trend is dit Asteré behang. Doet denken aan de abstracte 3D kunstwerken. Mooi om in te lijsten!

3d behang van asteré

Asteré

3. Vintage vibe

Vrolijk blauw behang met vogeltjes past in vrijwel elke kinderkamer. Dit behang is van Cole & Son.

vogelbehang van cole&son

Cole & Son

4. Allemaal bloemetjes

Bloemenbehang doet het altijd goed! Kies voor subtiel door behang met een klein bloemetje toe te voegen of pak uit met een contrastrijke bloemenzee.

behang met vogeltjes van cole&son

Cole & Son

5. Lekker artistiek

Liever geen kleurrijke prints op de muur? Katie Scotts Birds behang van Ferm Living is een mooi alternatief.

ferm living dierenbehang sober

Ferm Living

6. Klassiekers

Op zoek naar een mooie print aan de muur? KEK Amsterdam maakte behangpanelen met klassiekers uit de Fiep Westendorp Collection.

fiep westendorp collectie van kek amsterdam

KEK Amsterdam

7. Beestenboel

Dieren op de muur zijn (nog steeds) hip!

beestenboel behang van kek amsterdam

KEK Amsterdam

8. Halve maantjes

Tof voor jongens én meisjes: behang met halve maantjes. Leverbaar in verschillende kleuren.

ferm living behang halve maantjes

Ferm Living

Ben je op zoek naar tips voor behang in de kinderkamer? Of wil je de kinderkamer low budget inrichten? Je kunt de make-over zo gek maken als je zelf wilt!

Wat vind jij van behang in de kinderkamer?

Vorige
Vorige

Van doorsnee badkamer naar spa aan huis: inspiratie voor elk budget

Volgende
Volgende

Een speelhuisje bouwen of kopen? De voor- en nadelen op een rij