7x tips om je slaapkamer een snelle budget make-over te geven

Is je slaapkamer toe aan een make-over maar wil je niet te veel geld uitgeven? Met een paar kleine aanpassingen krijgt de ruimte een hele andere look. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Lees je mee?

Dat een restyling van je slaapkamer veel geld kost is een misvatting. Met subtiele veranderingen kom je al een heel eind. Door van stijl te wisselen, met kleuren en patronen te werken of nieuwe meubels en accessoires toe te voegen bijvoorbeeld. Bijna veertien jaar heb ik nu mijn eigen huis - en eigenlijk is geen enkele woning qua inrichting en stijl hetzelfde geweest. Hoe ik dat doe? Creatief denken is het toverwoord! Ik verzamelde zeven tips om je slaapkamer een snelle budget make-over te geven.

1. Gebruik restjes verf

Niet alleen duurzaam, maar ook goed voor de portemonnee. Met dat halve blik verf in de schuur kun je een mooie lambrisering schilderen. Of een kleurvlak boven het bed. Toen ik vorig jaar met onze slaapkamer aan de slag ging en een kleurtje op de wand aandurfde, kocht ik een tint die ik eerder als tester had gebruikt. Eenmaal op de muur gesmeerd had ik spijt: dit was helemaal niet de kleur die ik verwachtte. Weggooien vond ik zonde - het was een nieuwe pot! Ik ben de verf gaan mengen met witte latex, net zo lang tot de kleur naar mijn zin was. Geluk bij een ongeluk, want daardoor heb ik de hele slaapkamer kunnen schilderen. En tot op de dag van vandaag krijg ik vragen over de kleur op onze slaapkamermuur. Gewoon proberen dus!

De kracht van kleur:

witte slaapkamer met tak in vaas
beige slaapkamer met velvet sprei

2. Kies voor behang

Bloemenprint, geometrische vormen of een brickwall: behang is niet alleen leuk in de kinderkamer, maar ook als eyecatcher in de slaapkamer. Behang een wandje of maak een statement door de hele ruimte te doen. Saaie kastdeuren kun je eveneens behangen. En heb je nog een mooi stuk behang over? Lijst het in en hang ‘m aan de wand.

beige slaapkamer met inbouwkast

3. Koop een mooi dekbedovertrek

Zijde, linnen, effen of met print: een mooi dekbedovertrek steelt de show in je slaapkamer. Laat je dekbedovertrek extra opvallen door met contrasterende kleuren te werken. Is de ruimte qua kleurgebruik heel basic? Dan kun je ook uitpakken met je bedtextiel. Andersom hetzelfde: is je slaapkamer heel uitgesproken, dan houd je de rest subtiel.

4. Maak het persoonlijk

Verzamel je favoriete foto’s, kindertekeningen, souvenirs of spullen met een mooie herinnering en maak een gallerywall in je slaapkamer. Goedkope (houten) lijsten scoor je bij de kringloop. Verf deze eventueel met de restjes die je nog over hebt van tip 1.

gallerywall in de woonkamer

5. Investeer in een sprei

Een bedsprei is een fantastische sfeermaker in je hotel chique slaapkamer. Tegenwoordig is er heel veel keuze in maat, kleur en materiaal. Zo koos ik zelf voor een quilted bedsprei die aan twee kanten gebruikt kan worden. Een bedsprei is over het algemeen wat duurder, maar het geeft je beddengoed én de rest van de ruimte net wat meer pit.

6. Een bed vol kussens

Het bed dat normaal zo gewoontjes oogt, krijgt een rijke uitstraling met een berg sierkussens. Combineer verschillende vormen en afmetingen voor een speels effect. Vierkante, langwerpige en ronde kussens gaan goed samen. Ik vind het leuk om duurdere kussens te combineren met tweedehands vondsten of goedkope basic kussens. Het gaat uiteindelijk om de balans!

7. Nieuwe knopjes

Je kastdeuren knappen direct op van nieuwe greepjes. Pak eens uit met een opvallend exemplaar, zoals ik deed met mijn nieuwe deurknoppen van marmer en messing. Typisch geval van een kleine verandering met een groots effect. Ook fijn: knopjes en greepjes zijn er voor elk budget.

Wil je een grote luxe slaapkamer inrichten? Lees dan de tips van Linda.

Heb jij nog tips? Deel ze in de comments!

Vorige
Vorige

4x essentials voor de tienerkamer (+ tips van bloggers)

Volgende
Volgende

Zo maak je zelf een lamp in de stijl van Rock The Kasbah