Zo maak je zelf een lamp in de stijl van Rock The Kasbah

DIY

Ben jij ook zo dol op de bohemian look? Dan zijn de palmleaf lampen van Rock The Kasbah je vast wel bekend. De tafellamp is mijn favoriet, maar in Nederland vrijwel nergens te krijgen. Ik liet me inspireren door de palmleaf lamp en maakte zelf een alternatief.

De palmleaf lampen van Rock The Kasbah hebben een speelse, nonchalante uitstraling. Het vakantiegevoel. De voet is gemaakt van aardewerk, vaak wat grover, afhankelijk van de uitvoering. Bovenaan de poot prijkt een kap gemaakt van gevlochten palmblad. De lampen zijn ontworpen door Fransman Philippe Xerri en vanwege de run op deze eyecatchers zijn ze moeilijk te verkrijgen.

Raffia lampenkap

Voor deze snelle zelfmaker werd ik geïnspireerd door een raffia lampenkap die ik bij NoaMay Living scoorde. In eerste instantie kocht ik deze voor bij de bank, maar een groter exemplaar bleek een betere match. De lampenkap deed me denken aan die van Rock The Kasbah, dus ik besloot de proef op de som te nemen en een look-a-like te maken.

Lampenvoet van steen

Op Marktplaats speurde ik naar een betaalbare lampenvoet. Het liefst van steen of een ander natuurlijk materiaal. Niet te hoog en niet te laag - niet te grof en niet te smal. Ik slaagde niet. Bij Kwantum vond ik een lampenvoet die aardig in de buurt kwam bij wat ik in mijn hoofd had, maar in de winkel vond ik een beter exemplaar. En ook fijn: voor deze lampenvoet betaalde ik slechts een tientje.

Kleine lampenkap

De raffiakap is zo’n 30 centimeter op het breedste punt. Bij Kwantum heb ik de kleinste lampenkap meegenomen, met een diameter van 20 centimeter. Daar past de raffiakap precies overheen. Je hoeft ‘m niet vast te zetten en omdat het raffia door de kleine kap niet in aanraking komt met de lamp, is er ook geen kans op brandgevaar. Makkelijker kan niet. Voor een kleine lampenkap kun je ook terecht bij de kringloop.

Het idee:

zelf een rock the kasbah lamp maken

Lampenvoet schilderen

De voet van de lamp heb ik met matte krijtverf wit geschilderd. De grove poriën en de onregelmatige textuur van de poot geven ‘m die toffe, imperfecte uitstraling.

Resultaat en kosten

Een eitje, deze zelfmaker, maar je zet in no-time een waanzinnige eyecatcher op je nachtkastje, bureau of dressoir. Voor de raffia kap betaalde ik € 39,95, de lampenvoet kostte € 10 en de kleine lampenkap € 4,50. De krijtverf had ik nog staan. Heb je niks in huis? Scoor dan een verftester (€ 2) bij de bouwmarkt, daar kun je een hoop leuke dingen mee doen. De totale kosten voor deze zelfmaker? € 54,45. Dat is 6,5 keer minder als je voor de lampen van Rock The Kasbah neertelt. Het proberen waard, toch?

lampenkap van zeegras
beige slaapkamer met ikea ivar kasten
ikea ivar dressoir met rock the kasbah lamp
dressoir decoreren met lichte accessoires

Wat vind jij van het resultaat?


Misschien vind je dit ook leuk:

Vorige
Vorige

7x tips om je slaapkamer een snelle budget make-over te geven

Volgende
Volgende

5x zo maak je semi professionele interieurfoto’s met je smartphone