4x deze toffe DIY’s maak je van (restjes) bouwmaterialen

DIY

Heb je net een verbouwing achter de rug en staan er nog zakken cement in de schuur? Of droom je van een lowbudget eettafel met een imperfecte look? Experimenteer eens met (overgebleven) bouwmaterialen. Dat deze multi-inzetbaar zijn bewijzen de vier toffe zelfmakers in dit blog.

Zelf ben ik dol op (snelle) DIY’s die niet zo veel geld kosten. Zo maakte ik eerder een budgetvriendelijk speelhoek, kreeg mijn keuken een mini make-over voor een paar tientjes en gebruikte ik restmaterialen voor een comfortabel daybed in de tuin. Wil jij ook zelf aan de slag? Laat je inspireren door onderstaande ideeën.

Idee 1: Bureau van OSB plaat

Dat een OSB plaat prima kan fungeren als tafelblad bewijst deze foto van The Home Rebel. Zij was toe aan verandering in de eethoek en wilde dolgraag aan de slag met underlayment of OSB plaat. De tafelpoten met OSB plaat geeft het geheel warmte. De eethoek oogt stoer en speels. Ook fijn: dit is een mooie lowbudget oplossing als je toe bent aan een nieuwe tafel of bureau maar er niet veel geld aan wilt besteden.

zelfgemaakt bureau van osb plaat

Idee 2: Wandrek van gaas

Danique van @wonenop21 gebruikte een stuk betongaas om haar hal een upgrade te geven. Door het betongaas naast de kapstok te hangen, wordt het een verlengstuk. Een mooie oplossing voor tassen, sjaals of bijvoorbeeld sleutels. Door dit materiaal in je interieur toe te voegen, creëer je in no-time een industriële, stoere look.

wandrek van gaas naast de kapstok

Idee 3: Kandelaar van beton

De creatieve Evi van @dekohus wist van beton een hippe kandelaar te fabriceren. Daarvoor gebruikte ze een metalen ring van messing. De voet van de kandelaar heeft ze in een plastic fles gegoten. Door de fles voor te boren kun je, wanneer het beton nog niet volledig is uitgehard, de metalen ring erin steken. De uitsparing voor de kaars krijg je door tijdens het uitharden een kaars in het beton te steken. Et voila!

kandelaar van beton en metaal

Idee 4: Vaas van pvc

Ook van pvc-buizen kun je mooie dingen maken. Een pennenhouder bijvoorbeeld of - zoals 1001woonideeën heeft gedaan, een vaas. Als je de buizen licht opschuurt met een hele kleine korrel, kun je ‘m eenvoudig schilderen of in een kleurtje spuiten. Gebruik speciale dopjes om de vaas een bodem te geven. Droogbloemen kun je hier natuurlijk ook mooi in decoreren.

vaasjes van oude pvc buizen

Wat vind jij van deze zelfmaakideeën?

Vorige
Vorige

4x slimme keuzes om je huis budgetproof én stijlvol in te richten

Volgende
Volgende

De zeven favorieten van… Henriëtte de Jong (@jet_andmore)