Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets

Ze duiken steeds vaker op in tijdschriften en winkels: daybeds - ofwel een bank en bed in een. Zowel binnen als buiten geliefd om hun hoge relaxgehalte, maar vaak hangt er een flink prijskaartje aan. Deze zelfmaker biedt net zo veel comfort en is in een handomdraai weer op te bergen. Ideaal!

Een daybed voor je tuin of balkon maak je eenvoudig van een pallet en een (oud) matras of luchtbed. Als je voor de laatste optie kiest, zorg dan voor een kleed of handdoeken tussen de pallet en het luchtbed. Zo krijgen splinters en scherpe randen niet de kans de boel lek te prikken. Omwikkel met een hoeslaken en de basis is klaar.

Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets
Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets

Gooi je daybed vol met kussens, zorg voor een lekker (luchtig) plaid en het relaxen kan beginnen. Is je pallet groter dan het bed? Schuif je matras of luchtbed dan naar een kant. Zo houd je ruimte over voor je boek(en), kaarsen of drankjes.

Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets
Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets
Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets
Weekend DIY: dit comfortabele daybed kost je (bijna) niets

Wil je het vakantiegevoel compleet maken? Vul een glazen vaas of emmer met speelzand en steek er lange kaarsen in. Staat 's avonds ontzettend sfeervol!

Shoplist

Luchtbed: Blokker
Buitenkussens: Blokker (vanaf 7,99 euro per stuk)
Goudkleurige schaal: Blokker
Bord en kom: Blokker
Kandelaars en overige decoratie: Blokker
Kamerscherm: privé-bezit
Lichtsnoer: privé-bezit

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Blokker.