sevencouches verbouwt: van start en nóg meer renovatieplannen?

We zijn er al even mee bezig - de verbouwplannen voor de benedenverdieping. In december zaten we met de eerste aannemers om tafel. Verschillende plannen en ideeën passeerden de revue. Wel een uitbouw, alleen inpandig renoveren, de keuken op een andere plek of toch niet? Plafonds zijn gesloopt, stukadoors ingepland en de bouw van de badkamer vordert gestaag.

In zowel de keuken als de nieuwe badkamer hebben we de plafonds eruit gesloopt. Je weet het van te voren, maar kunt je er nooit op voorbereiden: die gigantische hoeveelheid stof en gruis - tot je ondergoed aan toe. Schoonmaken daarna blijkt ook slechts een formaliteit, want zodra je je met de stofzuiger hebt omgedraaid is het achter je alweer neergedwarreld. Het zijt zo. Het plafond in de keuken moest eruit om de elektra, leidingen en afvoeren in de nieuwe badkamer aan te leggen. Omdat we niet gaan tegelen in de badkamer, wordt er met speciaal Ardex stucwerk gepleisterd. Daarom hebben we ook gelijk het plafond in die ruimte maar gesloopt, zodat we alles goed kunnen aanleggen.

De huidige situatie. Links komt de wastafel, rechts de douche.

sevencouches verbouwt: van start en nóg meer renovatieplannen?

On hold: onze trappen

De badkamer heeft de grootste prioriteit in verband met de hardnekkige lekkage. Daarna gaan we aan de slag met het vernieuwen van de toiletten en wordt beneden vloerverwarming gelegd. Onze zoektocht naar een nieuwe trap is ook nog niet afgerond - en dat blijft voorlopig nog even liggen. We hebben besloten eerst de vloeren te leggen, zodat we trapbekleding kunnen kiezen dat echt past bij onze nieuwe vloer. Zo maken we er een mooi geheel van.

sevencouches verbouwt: van start en nóg meer renovatieplannen?

Nieuwe binnendeuren

Ook de deuren in huis moeten eraan geloven: in de tijd dat ons huis uit de grond werd gestampt, was er geen ruimte voor mooie details. Ik schreef het al eerder: deze woning is er eentje uit een dozijn. En dat is prima - de puntjes op de i regelen we zelf wel. Nu zijn we nog ‘gezegend’ met een zooitje kartonnen opdekdeuren in de meest opvallende kleurtjes, maar na de zomer hangen hier prachtige Cando deuren in de kozijnen. Ik kan niet wachten!

Tuinrenovatie

Tot slot: afgelopen maandag hebben we bezoek gehad van een tuinontwerper. Binnenshuis weet ik het allemaal prima te verzinnen, maar de tuin heeft zoveel mogelijkheden (en wij minstens zoveel wensen) dat we daar hulp voor hebben ingeschakeld.

sevencouches verbouwt: van start en nóg meer renovatieplannen?
sevencouches verbouwt: van start en nóg meer renovatieplannen?

Ik vind het belangrijk dat er een goede mix is tussen veel groen, voldoende speelmogelijkheden voor Amélie én een fijne loungeplek. Vorig jaar hebben we eigenhandig een betonschutting geplaatst, maar in de voortuin ontbreekt er nog een stukje erfafscheiding. Ik ben dol op houten omheiningen, maar vind een mooie heg ook mooi. Of misschien laten we wel een soort hekwerk plaatsen. Ik ben heel benieuwd wat voor ontwerp wij eerdaags voorgeschoteld gaan krijgen. Wordt vervolgd.

Benieuwd wat we allemaal al hebben gedaan in huis? Je leest het hier.