De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

In de tweewekelijkse rubriek De zeven favorieten van… delen inspirerende bloggers en enthousiaste Instagrammers hun mooiste items en fijnste hoekjes. Van kringloopvondst tot accessoire en van winkel tot woontrend. Dit keer: Greet van der Veen, blogger bij Style and Sugar. ,,Ik ben gek op een gouden touch.”

Greet woont samen met haar vriend Maurice en kat Jip in een jaren ’30 woning. Ten tijde van het interview was Greet zwanger, inmiddels hebben zij en Maurice dochter Nore mogen verwelkomen. De nieuwbakken mama werkt bij een makelaarskantoor en is freelance interieur- en lifestyleblogger.

Je favoriete (tweedehands) vondst

,,Oooh ik zou willen dat ik hier een uitgebreid verhaal zou kunnen vertellen, maar ik heb nooit zoveel gelukjes in de kringloop. Elke keer als ik daar ben, lijkt het wel alsof ik alleen maar oude dingen tegenkom en geen pareltjes, haha. Op Marktplaats heb ik wel meer geluk, ik vind het heerlijk om daar rond te snuffelen en spulletjes te kopen. Nu ik in verwachting ben heb ik al meerdere aankopen gedaan, zoals mooie merkkleertjes, een tweedehands box en andere handige spullen. Ook vond ik op Marktplaats een Hella Jongerius vaas, waarvan ik spijt heb dat ik die weer verkocht heb.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete plek in huis

,,Mijn favoriete hoekje is de eettafel, daar blog ik graag. Een fijne, lichte plek dichtbij de keuken en met een mooi uitzicht op onze tuin en de rest van de woonkamer. Maar luieren op de bank vind ik ook erg fijn, kijken naar mijn favoriete serie of 's avonds lekker binnengluren bij de mooiste interieurs op Instagram. Ik zou willen dat ik mijn inspiratie een beetje kan temperen nu ik met verlof ben, het lijkt wel alsof ik de hele dag allemaal ideeën krijg. Maar met een zwangere buik is uitvoeren helaas niet zo handig.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete meubel of accessoire

,,Wat heel veel mensen niet weten is dat er een mooie kast in onze woonkamer staat die ik van mijn overleden oma heb overgenomen. Ik vind het een bijzondere kast maar qua stijl past deze totaal niet bij de rest van ons huis. Daarom zie je 'm ook nooit op Instagram voorbij komen. Mijn droom is om op de plek van deze kast een prachtige op maat gemaakte variant te zetten, maar ik kan het nu nog niet over mijn hart verkrijgen deze dierbare kast van oma weg te doen. Hij is te groot om boven te plaatsen, dus laten we het nog maar even zo.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete merk

,,Dat zijn er meerdere. Ik ben ontzettend gek op de prachtige spulletjes van HK Living qua stijl, en vind het tof om design te combineren met een beetje boho. Zo ben ik al jaren gek op een gouden touch in huis, en hadden wij voor deze hype al een gouden lamp van Dutchbone. Gelukkig hebben Maurice en ik vrijwel dezelfde smaak, al vind hij het minder leuk als ik vaak wil veranderen. Zo staat het verven van de muur achter de piano al een tijd (lees: een halfjaar) op de planning, maar omdat de piano te zwaar is komt het er niet van. Maurice vind dat geloof ik helemaal niet zo erg, haha! Ik winkel trouwens ook graag bij Loods5 en sla heel veel ideeën op, om deze later aan te schaffen. Miskopen heb ik niet vaak doordat ik het fijn vind te werken met kleine moodboards.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete blog of Instagramaccount

,,Uiteraard jouw blog! Maar ik vind het heerlijk om op Instagram te scrollen en daar ideetjes op te slaan. Inspiratie doe ik vooral op bij de kleinere accounts en probeer het dan door te vertalen naar mijn eigen stijl. Zo vind ik het fashion account van @mariskaoldenburg heel erg tof, evenals de accounts van @nijland_nina en @annalandstedt. Niet per se interieuraccounts dus, het gaat bij mij vooral om de look en de styling waar ik dan zelf weer ideeën van krijg.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete woonstijl

,,Ik denk een mix van licht, Scandinavisch met een boho touch. Ik houd van vergrijsde kleuren, maar ook van goud, mosterdgeel en een vleugje roze. Ik vind het gebruik van zwarte items ook mooi, om het een beetje pit en contrast te geven. Wat betreft onze woonkamer heb ik nog een plan liggen welke ik wil uitvoeren als de baby er straks is.”

De zeven favorieten van... blogger Greet van der Veen (Style and Sugar)

Je favoriete woontrend voor 2019

,,Ik denk dat de woontrend 'natural clay' het beste past bij wat ik op dit moment mooi vind! Veel frisse wittinten, aangevuld met zwarte accenten en grote planten. Mét een gouden touch.”

Foto’s: Greet van der Veen

Deze bloggers en Instagrammers deelden eerder hun zeven favorieten.

Heb jij ook een woonblog of deel jij je interieurinspiratie op Instagram en wil je graag meewerken aan deze rubriek? Neem dan contact op!