4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk

Dat oude kastje van oma, die eerste tekening van je dreumes, het beeldje dat je meenam van die verre reis… Persoonlijke spullen maken van je huis een thuis. Laat je inspireren door deze vier voorbeelden.

Toen ik net begon met het delen van interieurplaatjes op Instagram borg ik persoonlijke spullen veilig op achter slot en grendel. Foto’s van vriendlief of de katten waren niet sevencouchesproof en spullen met een verhaal deelde ik alleen als dat verhaal niet van mijzelf was. Het moest vooral mooi zijn. Het resultaat had meer weg van een showroom dan van mijn eigen huis. Niet enkel de plek die ik fotografeer, maar ook het huis waar ik leef en herinneringen maak. Deze en allerlei andere dierbare spullen mogen gezien worden!

1. Kinderknutsels en fröbels

Verftekeningen en plakwerkjes van je mini maken je natuurlijk apetrots - zonde om die in een kast of lade te verstoppen. Boven de speelhoek van mijn dochter maakte ik van grof touw, wat punaises en clipjes een verzamelplek voor kinderknutsels. Wanneer je alles bij elkaar hangt, creëer je eenheid en zorgt het geheel voor een grappig twist in je interieur. Inlijsten is ook een optie! Heb je geen kind of ben je zelf creatief? Hang je eigen werk aan de wand.

4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk

2. Erfstukken

Een linnenkast die van je vaders opa is geweest of de lievelingsstoel van je moeder: erfstukken zijn bijzondere eyecatchers in huis. Karlijn van @houseof_kar hing drie prachtige borden aan de muur die ze van haar oma kreeg. Smaakvol én een mooie herinnering. Karlijn: ,,Deze borden maken het geheel precies af. Ze zijn niet te grof of te aanwezig, maar de perfecte aanvulling voor dat hoekje."

4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk

3. Foto’s

Vergroot je favoriete foto’s uit en maak een toffe fotowand. Boven de bank, achter de eettafel, in de hal, het trapgat… Keuze genoeg. Lijst ze in, maak een waslijn (zoals bij de kinderknutsels) of gebruik de achterkant van een canvasdoek als lijst - zoals ik deed. De foto’s plak je vast met spuitlijm en verwissel je net zo eenvoudig weer.

4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk
4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk

4. (Reis)vondsten

Spullen die je tijdens je vakantie of wereldreis hebt verzameld mogen natuurlijk niet ontbreken. Souvenirs brengen vaak mooie herinneringen met zich mee. Hang ze aan de muur, groepeer in een vitrinekast of stal je mooiste exemplaren uit op een dressoir. Vorig jaar, toen ik in Praag was, herkende ik mezelf en mijn dochter in een prachtig minimalistisch beeld van een moeder met haar kind. Dat staat nu onder een stolp op de kast. Sandra van Koseligblog vond bij haar ouders op zolder een beeldje van een zwartwitte hond. Zij kochten het destijds omdat het hondje lijkt op Nina, de geliefde familiehond. Sandra gaf het beeldje een mooie plek in haar huis en creëerde daarmee een grappig gimmick. Soms moet ze even twee keer kijken als haar blik er zijdelings opvalt, dan is het net of Nina er echt zit.

4x deze (dierbare) spullen maken je interieur persoonlijk

Heb jij (veel) persoonlijke spullen in je interieur?