Make-over: van casco zolder naar fijne werkplek (mét kurkwand)

Schimmelplekken, verzakte dakkapellen en tocht: de zolderverdieping van onze nieuwe woning had een hoop liefde nodig. Wekenlang werd er keihard gewerkt om een goede basis neer te zetten. Met succes. De afgelopen dagen was het tijd voor de indeling en aankleding. Met als kers op de taart: een wandvullend prikbord.

Een ‘echte’ werkplek had ik niet in mijn vorige woning. De slaapkamers waren vergeven en de zolder was ingericht als mancave. Tikken deed ik veelal aan mijn eettafel. Niet verkeerd, maar door te werken in je leefruimte vervaagt voorzichtig de grens tussen werk en privé. Voor velen geen probleem, maar ik kon slecht doseren. Met de aankoop van ons huis besloten mijn metgezel en ik: er komt een (gedeeld) kantoor. Even hebben we getwijfeld om de zolder om te toveren tot slaapkamer, maar met een jong kind een verdieping lager voelde dat niet praktisch.  

IMG_9992.jpg
IMG_5477.jpg

Monsterklus
In de klusupdates kon je eerder al meekijken in het bouwproces. De zolder was niets meer dan een grote, open ruimte - zonder verwarming en isolatie. Uitmeten, isoleren, aftimmeren, stuken en schilderen: we hebben de ruimte met behulp van mijn vader en schoonvader vormgegeven. Een monsterklus - maar met een geweldig resultaat. Het is een hele fijne plek geworden. Licht en ruim!

Werkkamer in wording:

IMG_5024.jpg

Musthave: kurkwand
Een van de wensen die ik had bij het creeëren van mijn kantoor aan huis, was een kurkwand. Een enorm prikbord waarop ik quotes, to-do lijstjes, mooie foto’s, sfeerbeelden, visitekaartjes en prullaria kon prikken. Een ‘echt’ moodboard. Een verlengstuk van mijn geheugen. Of gewoon - een plek om moois te verzamelen. Bij Kurk24 bestelde ik een rol prikwandkurk - bij uitstek geschikt om een mooie wand van te maken. Acht millimeter dik en, zoals je verwacht van kurk, licht in gewicht. 

IMG_5046.jpg
IMG_5486-3.jpg
IMG_5525-2.jpg
IMG_5453-2.jpg
IMG_5387-2.jpg
IMG_5419-2.jpg

Bevestigen
Het bevestigen van de kurk ging niet geheel zonder slag of stoot: kurk is een kwetsbaar product dat snel scheurt of afbrokkelt. Voorzichtigheid geboden. Zorg voor minimaal vier handen om deze klus te klaren, anders ga je het niet redden! Om de kurkwand te bevestigen, smeer je beide oppervlakten in met speciale kurklijm. Even aandrukken en klaar! Prettig: overtollige lijm haal je eenvoudig van wand of plafond af met een vochtige doek. Geen zin in gedoe? Het bedrijf heeft ook kant-en-klare rollen die je zo op de muur plakt. Ideaal!

Wat vind jij van het resultaat?

Mirjam van Een Goed Verhaal maakte een kurkwand in haar woonkamer. Zij deelt een aantal tips om je nieuwe eyecatcher te stylen.