Witte babykamer inrichten: zo doe je dat

De keuze voor een witte babykamer in huize sevencouches zal je niet verbazen, maar hoe breng je zo’n lichte ruimte tot leven? In dit artikel deel ik mijn tips en tricks en geef ik je een sneak peek van onze babykamer.

Witte babykamer saai?

Welnee! Het inrichten van de babykamer is iets waarop ik me verheug sinds ik ontdekte dat wij ons eerste kindje mogen verwelkomen. Een van de kamers in huis een hele nieuwe functie geven - niks leuker dan dat. Toch? Inmiddels ben ik bijna 23 weken zwanger, is de kamer voorzien van een frisse laag latex en heb ik een aardige inboedel bij elkaar gesprokkeld. Een veelgehoorde vraag: is een witte babykamer niet saai? In dit artikel laat ik zien hoe je een lichte ruimte tot leven kunt brengen. Een impressie.

Witte babykamer met knuffel en aankleed kussen

Van inloopkast naar babykamer

Voorafgaand aan dit tafereel moest worden bepaald welke kamer aan de baby toebedeeld zou worden - en dat was niet makkelijk. Ons huis telt twee slaapkamers en een groteske overloop waar in een ver verleden een derde slaapkamer vindbaar was. In de tweeënhalf jaar dat wij hier wonen, hebben we alle kamers in beslag genomen. Onder het mom van ‘nu kan het nog’ werd de tweede slaapkamer een inloopkast en de zolder omgetoverd tot thuisbioscoop. De komst van een baby was voor ons een goed moment om opnieuw te kijken naar de kamers en de functies daarvan. Conclusie? Dag walk-in-closet, hallo kinderkamer!

Witte babykamer met baby bedje

Oude commode

De oude commode met doorleefde uitstraling was mijn eerste aanwinst. Ik scoorde ‘m op Marktplaats en haalde ‘m voor een paar tientjes op. ‘De kast heeft nog wel een laagje verf nodig, hoor’, zei de verkoopster toen we ‘m kwamen halen. We hebben ‘m (uiteraard) zo gelaten. Dat sleetse, prachtig. En heerlijk, een kast met zo veel ruimte! De lades zijn ideaal voor luiers en rompers en achter de kastdeurtjes verdwijnen pakken luiers, verzorgingsartikelen en stapels kleertjes. 

Witte babykamer met wandrekjes

Houten wieg

De houten wieg is van DertigZes en wordt gemaakt van Fins vurenhout. Naast wiegjes verkoopt dit merk ook ledikantjes, trolley’s en commodes in dezelfde stijl. Het leuke van dit product is dat je er je eigen draai aan kunt geven: kies je voor onbewerkt naturel of schilder je ‘m in je favoriete kleur? De keuze is aan jou!

Muurstickers

Ik koos ervoor om een wand te beplakken met muurstickers. Hiermee kun je oneindig variëren, en je haalt ze er ook zo weer af. Makkelijker dan een behangetje - en met de kleur van de ondergrond kan het nooit misgaan. Net even wat extra’s in de witte babykamer!

Witte babykamer overzicht

Accessoires met kleur

En dat kun je natuurlijk helemaal binnen jouw palet doen. Ik koos vooral voor houttinten, zoals de knoppen aan de wand. Boven de commode heb ik twee plankjes van IKEA opgehangen, waar lieve kaartjes en andere prullaria opstaan. Gebruik verschillende soorten hout om meer contrast en diepte te creëren. Een witte babykamer saai? Allerminst!


Meer kinderkamerinspiratie?






Vorige
Vorige

Moestuinbak op poten in een kleine tuin: mijn tips

Volgende
Volgende

New in: vintage eettafel Spectrum van Martin Visser