Sneak peek: de eerste foto's van onze babykamer (+ shoptips)

Het inrichten van de babykamer is iets waarop ik me verheug sinds ik ontdekte dat wij ons eerste kindje mogen verwelkomen. Een van de kamers in huis een hele nieuwe functie geven - niks leuker dan dat. Toch? Inmiddels ben ik bijna 23 weken zwanger, is de kamer voorzien van een frisse laag latex en heb ik een aardige inboedel bij elkaar gesprokkeld. Een impressie.

Voorafgaand aan dit tafereel moest worden bepaald welke kamer aan de baby toebedeeld zou worden - en dat was niet makkelijk. Ons huis telt twee slaapkamers en een groteske overloop waar in een ver verleden een derde slaapkamer vindbaar was. In de tweeënhalf jaar dat wij hier wonen, hebben we alle kamers in beslag genomen. Onder het mom van ‘nu kan het nog’ werd de tweede slaapkamer een inloopkast en de zolder omgetoverd tot thuisbioscoop. De komst van een baby was voor ons een goed moment om opnieuw te kijken naar de kamers en de functies daarvan. Conclusie? Dag walk-in-closet, hallo kinderkamer!

Tweedehands vondst
De oude commode met doorleefde uitstraling was mijn eerste aanwinst. Ik scoorde ‘m op Marktplaats en haalde ‘m voor een paar tientjes op. Heerlijk, een kast met zo veel ruimte! De lades zijn ideaal voor luiers en rompers en achter de kastdeurtjes verdwijnen pakken luiers, verzorgingsartikelen en stapels kleertjes. 

Leeuwenkopjes
Aan de wand bevestigde ik drie houten knopen van HKLiving. Leuk om spulletjes aan te hangen, maar ook ‘kaal’ doen ze het goed. Het prachtige rompertje met bijpassende haarband werd gemaakt door Celina van Mint & Cloud.

Ik ben helemaal weg van het printje met de leeuwenkopjes - lief en stoer tegelijk. De producten van Mint & Cloud worden met de hand gemaakt en zijn leverbaar in verschillende stoffen en kleuren. Puur vakwerk, like!

New love: houten wieg
Op Instagram kreeg ik er al een aantal vragen over… het wiegje. Ik vind ‘m helemaal te gek en hoop dat onze baby er straks net zo over denkt. Dit houten exemplaar is gemaakt van Fins vurenhout en komt uit de collectie van Dertigzes. Naast wiegjes verkopen ze ook ledikantjes, trolley’s en commodes. Het leuke van dit product is dat je er je eigen draai aan kunt geven: kies je voor onbewerkt naturel of schilder je ‘m in je favoriete kleur? De keuze is aan jou! 

Play & Go
Heb je het speelkleed met de panda’s al gespot? Een multifunctioneel ding, want door de touwtjes aan te trekken die door de stof lopen, wordt je kleed binnen no-time een zak. Handig voor lego, knuffels en ander rondslingerend speelgoed. Ik scoorde dit toffe item bij Play & Go, leverbaar in veel verschillende kleuren en dessins, dus altijd wel een exemplaar dat in je interieur past. Wel zo prettig!

Shoppen?
Houten wieg 80x40 cm, €179 (via Dertigzes)
Houten gewei HKLiving, €29,95 (via Wonen met Lef)
Ronde spiegel beukenfineer/wit, €29,95 (via Ikea)
Vloerkleed juten rond, €29,95 (via Kwantum)
Play & Go speelkleed panda, €37 (via Play&Go)
Haarband, vanaf €10,95 (via Mint&Cloud)
Romper, prijs op aanvraag (via Mint&Cloud)