Van hout tot metaal of kunststof: zo vind je de juiste voordeur

De voordeur is het visitekaartje van je huis. Een klassieke jaren ’30 deur, een modern exemplaar of een houten deur in je favoriete tint: met de voordeur druk je jouw stempel op je woning. Maar hoe kies je een voordeur die bij jou en je huis past? Welke materialen zijn er? Je leest het hier.

Houten voordeuren

Houten voordeuren passen bij verschillende stijlen, maar vooral bij landelijke en traditionele huizen. Het mooie van hout is dat het met de juiste afwerking aan te passen is aan vrijwel elke gewenste kleur. Niets voor jou? Dan schilder je ‘m eenvoudig over. En als je van een rustieke uitstraling houdt, kunnen natuurlijke houtnerf en texturen een extra dimensie aan je deur toevoegen.

Glazen voordeuren

Voor huiseigenaren die een moderne uitstraling prefereren, kunnen glazen voordeuren een goede keuze zijn. Ze brengen natuurlijk licht binnen en creëren een gevoel van ruimte. Matglas biedt privacy terwijl helder glas uitnodigend werkt. Glazen voordeuren passen goed bij strakke, moderne huizen.

Kunststof voordeuren

Makkelijk, mooi en onderhoudsarm: kunststof deuren zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een andere deur. Leverbaar in verschillende kleuren en stijlen, dus goed te combineren met verschillende woonstijlen. Deze robuuste deuren zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Kunststof deuren kunnen zelfs een hout- of metaal afwerking hebben. Wel een authentieke uitstraling zonder het gedoe van regelmatig schuren en schilderen.

Metalen voordeuren

Wil je een statement maken met je voordeur? Denk dan eens aan een metalen deur. Van strak en minimalistisch tot gedurfd of opvallend. Metalen deuren zijn veilig en bestand tegen invloeden van het weer. Kies voor modern met een geborstelde afwerking of ga voor een vleugje vintage charme met gepatineerde staal.

Eigen ontwerp voordeur

Slaag je niet in het bestaande assortiment? Kies dan voor een deur die je kunt personaliseren. Door ‘m te schilderen bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om een voordeur te laten maken. Hiermee kun je materialen, kleuren en het design kiezen dat past bij het karakter van je huis.

Vorige
Vorige

Je droomkeuken ontwerpen? Ga aan de slag met deze tips

Volgende
Volgende

Je eigen (kleine) moestuin maken? Zo pak je dat aan