Opbergruimte maximaliseren: slimme interieurideeën voor kleine appartementen

Heb jij een klein appartement of een tiny house? Klein wonen betekent niet dat je moet inleveren op stijl en functionaliteit. Met de juiste meubels en indelingen kan jij elke ruimte van jouw kleine appartement optimaal benutten. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Multifunctioneel

Meubels met meerdere functies zijn ideaal voor in een kleine ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een uitschuifbare eettafel voor als er meerdere vrienden over de vloer komen of een bedbank die je kunt uitklappen als er iemand blijft slapen. Ook een hocker is zo’n multifunctioneel product. Je kunt het gebruiken om op te zitten, als tafeltje of om dingen in op te bergen. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je genoeg opbergruimte hebt. DTP Home is daarvoor een goed merk. Ze hebben vele verschillende multifunctionele meubels die ontworpen zijn om ruimte te besparen, maar wel genoeg opbergruimte bieden. Zo hebben zij bijvoorbeeld een modulaire kast die kan worden aangepast aan de beschikbare ruimte.

Aan de muur

Naast kasten en bedden met lades eronder kan je ook gaan voor opbergmogelijkheden aan de muur. Een leuke wandplank is bijvoorbeeld een leuke manier om boeken, decoratie en andere spullen neer te zetten. Het ziet er niet alleen stijlvol uit, maar het bespaart je ook nog eens ruimte op de vloer. Hangende rekken zijn een andere optie. Hier kan je bijvoorbeeld flessen wijn in bewaren.

Stijlvol opbergen

Liever eigentijds design? Dan is Zuiver jouw merk. Zuiver staat bekend om haar stijlvolle en functionele meubels die perfect passen bij kleine appartementen. Een van de kenmerkende stukken is een salontafel met ingebouwde lades en opbergvakken. Op deze tafel kan je niet alleen je koffiekopjes neer te zetten, maar biedt ook ruimte om tijdschriften, afstandsbedieningen en andere kleine items netjes op te bergen. Met Zuiver kun je een minimalistische en toch gezellige sfeer creëren in je kleine woonkamer.

Ongebruikte ruimtes

We hebben allemaal wel ruimtes in huis die we niet gebruiken, maar die toch voor extra opbergmogelijkheden zorgen. Bijvoorbeeld de lege ruimte op een hoge kast. Koop een paar mooie opbergdozen en vul deze met spullen die je niet zo vaak gebruikt, maar toch niet weg kunt doen. Op deze manier heb je een extra opbergmogelijkheid gecreëerd die er ook nog leuk uitziet. Daarnaast kan je ook deuren gebruiken om spullen aan op te hangen. Dit kan door middel van haken. Hier kan je bijvoorbeeld tassen of jassen aan kwijt.

Met deze tips maak je optimaal en op een stijlvolle manier gebruik van jouw (kleinere) huis! Welke tips en tricks ga jij toepassen?

Vorige
Vorige

3x waarom een laminaatvloer een duurzame keuze is

Volgende
Volgende

Hoe maak je een tropische tuin? Ga aan de slag met deze vier tips