De gootsteen van je keuken ontstoppen? Zo doe je dat

Kruimels in de wasbak, voedselresten en viezigheid: het kan een uitdaging zijn om je keuken schoon te houden. Verstopping van de gootsteen ligt op de loer. Loopt het water in je wasbak niet meer zo makkelijk weg? De gootsteen van je keuken ontstopt je makkelijk zelf.

De keuken wordt vaak veel gebruikt voor verschillende doeleinden en daarbij is het moeilijk om te voorkomen dat de afvoer van de keuken altijd helemaal schoon blijft. Je veegt bijvoorbeeld vaak de kruimels van het aanrecht de wasbak in en dat zorgt weleens voor wat viezigheid in de gootsteen. Deze kun je regelmatig leeg gooien, maar daarmee kun je niet altijd voorkomen dat de gootsteen in de keuken verstopt raakt. Soms is de viezigheid al door het putje heen en dan ben je te laat. Wanneer je vervolgens merkt dat het water niet meer zo goed wegloopt, dan is het tijd om hier iets aan te doen. Gelukkig hoeft dit niet altijd zo moeilijk te zijn.

Do it yourself

Je kunt verschillende middelen gebruiken om de gootsteen te ontstoppen. Zo kun je zelf aan de gang gaan met middelen zoals gebruikt koffieprut dat effectief zou zijn om de leidingen schoon te maken door de schurende werking. Ook zou je ‘s avonds een vaatwastablet in de verstopte afvoer kunnen doen en hier heet water overheen kunnen gieten. De volgende ochtend zou je het resultaat moeten kunnen merken en zou het water weer gemakkelijk weg moeten kunnen spoelen. Dit is dus niet de snelste oplossing, maar je zou het kunnen proberen om te kijken of het effect heeft.

Zelf proberen de verstopping op te lossen

Wanneer je nog een fles cola in huis hebt, dan zou je deze volledig door de gootsteen kunnen gieten om deze vervolgens na te spoelen met heet water. Zo zou je ook een ontstopping op kunnen lossen. Als jij het wel leuk vindt om een beetje met schoonmaakmiddelen te experimenteren, dan kun je ook nog de combinatie van azijn met bakingsoda kunnen proberen waarna je dit ook weer doorspoelt met kokend water. Dit zijn allemaal huis, tuin en keukenmiddelen die je zou kunnen proberen, maar die niet gegarandeerd zijn van succes.

Succes gegarandeerd met dit middel

Als je alles geprobeerd hebt of liever in een keer voor een succesfactor kiest, dan kun je als de gootsteen keuken verstopt is kunnen kiezen voor een middel dat hiervoor gemaakt is, een echte gootsteenontstopper. Dan laat je de kraan even spoelen, giet je wat van het middel in de afvoer en daarna doe je er nog wat water achteraan om het middel te activeren. Dan kun je vervolgens de kraan het beste zo lang mogelijk niet gebruiken om het optimaal te laten werken. Voer deze stappen ‘s avonds uit, zodat het een nachtje kan werken. Daarna laat je weer wat water in de afvoer lopen en dan zou de verstopping opgelost moeten zijn.

Vorige
Vorige

Van hoekbank tot u-model: welke bank moet ik kiezen mijn woonkamer?

Volgende
Volgende

Zo maak jij van je keuken een leefkeuken (ook zonder verbouwing)