Van hoekbank tot u-model: welke bank moet ik kiezen mijn woonkamer?

Vraag je je af of een hoekbank in je woonruimte past? Wil je weten hoeveel zitplekken je nodig hebt en welke stijl en kleuren je mooi vindt? In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe bank die perfect past bij je interieur.

De maat

De grootte van je woonkamer bepaalt welke maat bank je kunt kiezen. Als je een grote woonkamer hebt, past een grote hoekbank goed. Maar als je een kleinere woonruimte hebt, kun je beter kiezen voor een kleinere zitbank. Bij het kopen van een nieuwe bank is het belangrijk om niet alleen naar de afmetingen van de bank en de woonkamer te kijken, maar ook naar hoe goed ze bij elkaar passen. In een grote woonkamer kan een kleine bank makkelijk over het hoofd worden gezien, terwijl een grote hoekbank in een kleine woonruimte al snel te vol lijkt. Inspiratie nodig? Bekijk mijn stijlkamer.

Een loungebank

Vind je het fijn om lekker te relaxen of zit je liever actief? Bij het kiezen van een nieuwe bank is het belangrijk om te bedenken wat jij prettig vindt qua zitcomfort. Wil je zachte kussens waarin je heerlijk kunt wegzakken terwijl je tv kijkt, of geef je de voorkeur aan een stevige zitting voor een actieve zithouding? Niet alleen de zachtheid van de kussens, maar ook hoe diep je in de bank zit heeft invloed op het comfort. Een diepe zitting maakt de bank meer geschikt om te loungen, terwijl een minder diepe zitting zorgt voor een actievere zithouding. Kijk eens naar Design on Stock meubilair om je te inspireren.

Bang voor vlekken in je bank?

Als je kinderen of huisdieren hebt, is de kans groot dat er vlekken op de bank komen. Het is slim om hieraan te denken bij het kopen van een nieuwe bank. Je kunt bijvoorbeeld een bank kiezen waarvan je de hoes kunt afnemen. Ook leer is minder gevoelig voor vlekken. Dit zijn twee handige keuzes als je een bank wilt die makkelijk schoon te maken is.

Match de bank met je interieur

Het is belangrijk om te bedenken welke stijl je wilt voor je bank, omdat dit invloed heeft op de keuze die je maakt. Als je een grote woonkamer hebt en een moderne uitstraling wilt, kun je een comfortabele bank zonder onderstel kiezen met strakke vormen. Als je huis een industriële look heeft, kun je een donkere bank met stoere Missouri stof overwegen. En als je fan bent van de Japandi of Scandinavische stijl, is een lichte bank juist heel mooi. Welke stijl past bij jou?

Vorige
Vorige

Op jezelf wonen? Dit mag niet ontbreken in je keuken

Volgende
Volgende

De gootsteen van je keuken ontstoppen? Zo doe je dat