Zo maak jij van je keuken een leefkeuken (ook zonder verbouwing)

De keuken is bij velen het hart van het huis en wordt steeds vaker gebruikt als plek waar we, naast dineren, gezellig zitten met vrienden en familie. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds vaker dat de keuken zoals we deze jaren geleden kennen, wordt omgebouwd tot een echte leefkeuken. Ook zonder verbouwing. Hoe? Dat lees je hier.

De grootte van je leefkeuken is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt. Desalniettemin zijn er veel mogelijkheden om je keuken te betrekken bij de rest van het huis. Dus wordt jouw keuken nu alleen nog gebruikt om te koken en vervolgens ook te eten, dan is het tijd voor verandering. In dit artikel lees je hoe je van jouw keuken een leefkeuken kunt maken.

De juiste indeling

Een leefkeuken begint met een indeling die uitnodigt tot interactie. Hierbij moet je denken aan de plek waar de eettafel komt, zodat je de woonkamer en keuken als het ware naadloos in elkaar laad overlopen. Let hierbij wel op dat je niet teveel ruimte van je woonkamer opoffert aangezien je dan hier weer in de problemen komt. Wat vooral belangrijk is, is dat je zorgt het het optisch als één geheel oogt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de kleur van de muur in de woonkamer en keuken in elkaar door te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat het lijkt alsof het één ruimte hebt, zodat je niet het gevoel hebt dat je een andere ruimte binnen stapt. Eenheid is het sleutelwoord.

Comfortabele zitplek

Wanneer je van je keuken een leefkeuken wilt maken, dan mogen een paar mooie leren barstoelen voor jouw keuken niet ontbreken. Aangezien de kans groot is dat je hier de nodige avonden door zult brengen, is het belangrijk dat je fijn kunt zitten. Investeer daarom in goede stoelen die zijn voorzien van een stevige rugleuning en een ergonomische zit, zodat je er met gemak de nodige uurtjes op kunt blijven zitten. Zo kan het handig zijn om te kiezen voor stoelen die ook kunnen draaien, zodat je ze tijdens een verjaardag ook bij de woonkamer aan kunt schuiven wanneer je visite krijgt. Dit type stoelen vind je o.a. bij ShopX.

Maak het sfeervol

Nu de keuken niet alleen functioneel meer wordt gebruikt, is wat aankleding geen overbodige luxe. Je wilt natuurlijk wel dat je keuken volledig tot z'n recht komt. Denk na over het type verlichting dat je wilt gebruiken, maar ook accessoires zoals een mooie vaas, gezellige kandelaars of één van de vele andere woonaccessoires waarmee je je keuken een stuk gezelliger en ook sfeervoller maakt. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de eettafel ook functioneel kan worden blijven gebruikt en je deze dus niet helemaal volzet met allerlei accessoires. Je zult zien dat wanneer je deze tips doorvoert, je in no-time van je huidige keuken, een prachtige leefkeuken weet te realiseren.

Vorige
Vorige

De gootsteen van je keuken ontstoppen? Zo doe je dat

Volgende
Volgende

Een duurzaam interieur creëren? Zo doe je dat in drie stappen