Het puntje op de i: waarom een vloerkleed niet mag ontbreken in je woonkamer

Een vloerkleed is misschien niet het eerste item waar je aan denkt als je je huis gaat afstylen, maar een tapijt op de vloer heeft meer impact dan je misschien denkt. Een vloerkleed zorgt voor sfeer én verbetert de akoestiek. Meer voordelen? Lees dan verder!

Hoe mooi je vloer ook is, een kleed geeft net dat beetje extra dimensie aan de ruimte. Door de kleur, het materiaal, de print of de vorm. Je kunt zo groots uitpakken als je wilt: ga je voor een echte eyecatcher in de ruimte of is een hoogpolig, effen vloerkleed meer jouw ding?

Een vloerkleed als je kinderen hebt

Zeker doen! Lekker zacht aan de voetjes en fijn om op te spelen: een vloerkleed is ook een optie als je kinderen hebt. Daarnaast heeft een vloerkleed ook nog eens een dempend effect. Je hoeft geen duur exemplaar aan te schaffen - er zijn genoeg toffe budgetmodellen verkrijgbaar. Toch vlekken in je tapijt? Dan kun je een tapijtreiniger huren.

Voor iedereen een leuk vloerkleed

Vloerkleden zijn er in enorm veel vormen, maten, patronen en prijsklassen. Bij webkarpet.nl bijvoorbeeld vind je voor elke ruimte wel een geschikt exemplaar. Vloerkleden geven je interieur toch al snel een warme uitstraling - het bekende puntje op de i.

Veel voordelen van vloerkleden

Een groot voordeel van vloerkleden is dat deze je helpen om hoekjes te maken. Een vloerkleed bij de bank of onder de tafel helpt ‘afkaderen’, waardoor er optisch meer ruimte ontstaat. Doordat je een soort eiland maakt van je woonkamer, heb je niet langer het idee dat alle meubels willekeurig opgesteld staan. Zo heeft je woning een extra sfeer, lijkt het ruimtelijker en is het ook nog eens hartstikke fijn aan de voeten om een mooi vloerkleed te hebben.

Vorige
Vorige

4x dit zijn de voordelen van een velux dakraam

Volgende
Volgende

Hoe koop en onderhoud je een buitentapijt? (met handige tips)