4x dit zijn de voordelen van een velux dakraam

Ken jij de voordelen van een dakraam al? Wanneer je de hoeveelheid natuurlijk daglicht in je huis vergroot, kun jij gelijk genieten van een aantal fysiologische effecten. Zonlicht helpt ons lichaam vitamine D aan te maken, wat weer invloed heeft op onze stemming en energie. Wil je meer weten over de voordelen van velux dakramen van dakraamconcurrent.nl? Lees dan verder!

Energie-efficiëntie

Met voldoende daglicht gedurende het hele jaar kunnen mensen minder afhankelijk zijn van kunstmatige verlichting. Dit zorgt niet alleen voor aantrekkelijke ruimtes om te wonen of werken, maar leidt ook tot lagere energiekosten. De besparingen die hierdoor worden gerealiseerd, kunnen worden gebruikt om de kosten van een dakraam op de lange termijn te compenseren. Ook is het belangrijk om energie efficiënt te gebruiken, met name wat betreft warmte-isolatie.

Financieel verstandig

Dakramen zijn niet alleen handig, maar ook goed voor je portemonnee. Tijdens de koudere maanden, wanneer de zon eerder ondergaat, kun je optimaal gebruik maken van het beperkte daglicht met behulp van dakramen. Hierdoor hoef je minder kunstmatige verlichting te gebruiken. In de zomer hoef je mogelijk zelfs helemaal geen lampen aan te doen, omdat er genoeg natuurlijk licht binnenkomt. Bovendien zijn dakramen vaak goed geïsoleerd. Ze hebben speciale isolatie en een dunne laag met speciaal glas om warmteverlies te verminderen. Dit zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort in huis.

Pexels.com | Tom Balabaud

Bevordering van gezondheid en humeur

Er is niets zo geweldig als op de vloer van je huis of kantoor liggen, omhoog kijken en door een prachtig dakraam niets anders dan de lucht zien. Dit gevoel is niet alleen fijn, het heeft ook vele gezondheidsvoordelen. Blootstelling aan natuurlijk licht heeft bewezen voordelen, zoals de productie van vitamine D, wat belangrijk is voor sterke botten, spieren en een goede stofwisseling. Daarnaast kan het helpen bij het reguleren van slaap en het versterken van het immuunsysteem. Dakramen kunnen dus echt bijdragen aan de gezondheid van zowel je familie als je collega's die jouw ruimte delen.

Ventilatie

Als de luchtkwaliteit in jouw gebouw niet zo goed is, zou je verrast zijn om te horen dat een dakraam kan helpen. Er zijn dakramen die je kunt openen en sluiten om frisse lucht binnen te laten. Ze zorgen voor ventilatie en laten de warme lucht ontsnappen, waardoor de ruimte comfortabeler wordt. Bovendien kunnen dakramen ook de leefruimte, zoals een dakterras, veranderen door een nieuwe toegang naar buiten te bieden. Zo kun je optimaal genieten van de buitenlucht.

Toegang tot het dak

Als je af en toe toegang tot je platte dak nodig hebt, bijvoorbeeld voor onderhoudswerkzaamheden, kun je zelfs een dakraam specificeren dat volledig opent. Kies er wel een die dat kan en plaats deze op een geschikte locatie.

Privacy

Met de toenemende dichtheid van huizen en kantoren is het lastig geworden om voldoende natuurlijk licht binnen te laten zonder de privacy van bewoners in gevaar te brengen. Gelukkig biedt een dakraam, zowel voor commerciële als particuliere gebouwen, een eenvoudige oplossing. Door het dakraam op het platte dak te plaatsen, voorkom je dat mensen van naburige gebouwen naar binnen kunnen gluren, vooral in privé ruimtes zoals badkamers. Tegelijkertijd laat het dakraam zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenstromen. De constructie van het dakraam zorgt ervoor dat privacy en natuurlijk licht hand in hand gaan, zonder concessies te doen aan beide aspecten.

Vorige
Vorige

5x dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin

Volgende
Volgende

Het puntje op de i: waarom een vloerkleed niet mag ontbreken in je woonkamer