Tuin inspiratie 2023: maak je buitenruimte zomerklaar met deze tips

In dit tuin inspiratie 2023 artikel vind je tips en tricks om je buitenruimte een mini make-over te geven. Van stijlvol loungen tot kleurrijke accessoires en de perfecte zitplek: met deze tips maak jij je tuin of balkon razendsnel zomerklaar.

Tuin inspiratie 2023

Een goede basis is het uitgangspunt van een mooie tuin waar je jarenlang plezier van hebt. Kies voor een tijdloos: grote, neutrale tegels in combinatie met grind doet het altijd goed. Zorg voor een passende verhouding tussen groen en tegels om de natuur een handje te helpen. Heb je geen groene vingers? Dan kun je een onderhoudsarme tuin maken.

Natuurlijke materialen voeren ook dit seizoen de boventoon. Kies voor meubels van hout, rotan of bamboe. Deze zijn niet alleen mooi om te zien, maar gaan ook lang mee. Lekker duurzaam dus! Ook ronde vormen mogen niet ontbreken in je tuin of op je balkon. Drie tips:

1. Ga voor kleur en prints

Kussens met opvallende prints, een kleurrijke parasol of een grafisch buitenkleed: kleur geeft sfeer aan je tuin of balkon. Rode tinten, oranje kleuren of terra zijn populair deze zomer. Het mag best een beetje knallen! Durf je niet zo goed? Begin klein met enkele kleine accessoires.

2. Combineer modern en speels

Een moderne, strakke tuinset maak je speelser door er een grote vaas met plukbloemen op te zetten. Of kies voor een tafelkleed van gekreukt linnen voor een nonchalante look. Ook leuk: zet verschillende tuinstoelen aan tafel. Combineer verschillende kleuren en materialen.

3. Zorg voor een relaxplek

Een hangmat, hangstoel, daybed of een mooie vlinderstoel: deze zomer relaxen we in stijl. Een mooie (budget) parasol erbij, onder de pergola of beschut in een hoekje. Als het maar comfortabel is!

Is jouw tuin al zomerklaar?

Beeld: Karwei

Vorige
Vorige

Zomerse inspiratie: 4x betaalbare tuin accessoires (ook voor je balkon)

Volgende
Volgende

Zo kun je het beste jouw huis opruimen en spullen opbergen