Van schilderij tot artwork: zo koop je kunst die bij je past

Een serie foto’s, mooie schetsen, een bijzonder (eigen) schilderij of 3D artwork: kunst in huis maakt je interieur persoonlijk. Maar hoe kies je de kunst die bij je past? Met deze tips scoor je werken waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Spaar voor wat je wilt hebben

Ben je iemand die erg van kunst houdt? Dan is er op dat gebied natuurlijk heel veel te vinden. Zo houdt de ene van moderne kunst, terwijl een ander de voorkeur heeft voor klassiek. Wat je stijl ook is, kunst voor in huis kan natuurlijk altijd. Van dure werken tot budgetvondsten: net wat je eraan wilt en kunt uitgeven. Heb je een dure smaak? Spaar voor wat je favoriete stuk. Zo komt er een moment dat jij precies die kunst wilt kopen die je altijd al wilde hebben om de inrichting van je woning helemaal mee af te maken. Daar heb je voor lange tijd plezier van.

Hang je eigen kunst op

Kies voor kunst die je mooi vindt en tijdloos is. Ook handig: als je zelf kunstzinnig bent of super creatief, kun je ook je eigen kunstwerken in huis zetten of hangen. Een mooie aquarel bijvoorbeeld, of droogbloemen in een lijst. Kost je aanzienlijk minder dan kunst kopen en je kunt er andere mensen die op bezoek komen ook nog eens kennis mee laten maken. Misschien zijn ze wel heel enthousiast over je creatieve uitingen en willen ze ook iets hebben dat jij gemaakt hebt.

Kies kunst die bij de rest past

Wil je eenheid en balans in je interieur? Stem je kunstwerken dan af op de rest van je inrichting. Kies voor bijpassende kleurencombinaties of materialen. Maak geen bonte verzameling van de kunstwerken die je in huis haalt. De hele muur volhangen met kunst kan er waanzinnig uitzien. Kies voor kunst die bij de basis past, zodat je altijd kunt blijven varieren met accessoires en decoratie. Kunst is het puntje op de i: wanneer alles samenkomt krijg je het gevoel van thuiskomen. Word je toch blij van?

Vorige
Vorige

Van organische vormen tot pasteltinten: dit zijn de trends voor komend seizoen

Volgende
Volgende

Laminaatvloer zelf leggen? Met deze tips en tricks gaat het je lukken