Van organische vormen tot pasteltinten: dit zijn de trends voor komend seizoen

Geometrie, heldere kleuren, glamour en organische vormen: dit voorjaar kun jij helemaal uitpakken in je interieur. In dit artikel een vooruitblik naar de trends voor de lente en zomer van 2023. Lees je mee?

Jaarlijks presenteren fabrikanten nieuwe merken en woontrends op de internationale designbeurzen van Milaan, Kopenhagen en Parijs. Wat zet de toon komend seizoen? Welke materialen domineren in menig interieurs? Wat blijft, wat gaat? In dit blogartikel hebben we de mooiste voorjaarstrends 2023 op een rijtje gezet. Laat je inspireren door glanzende materialen, kleurrijke woonaccessoires en organische vormen.

Art Déco: in stijl van de gouden jaren ‘20



Een gevoel van extravagantie en glamour: creëer een bijzondere sfeer met de woontrend Art Déco en breng glamour in huis. Komend seizoen wordt de Art Déco inrichtingsstijl modern geïnterpreteerd: geometrische patronen, heldere kleuren en glanzende materialen als chroom, marmer en glas.

Lamp Unbeleafable van woonwinkel Join

Glamour komt in de vorm van gouden accenten van bijvoorbeeld woonwinkel JOIN. Goed te combineren met heldere kleuren. Moderne pasteltinten als mintgroen en oudroze worden de blikvanger en geven je interieur niet alleen een stijlvolle twist, ze doen ons ook denken aan het Parijs van de jaren ’20 en ’30. Gebruik als contrast wat zachte, koele kleuren: gestoffeerde meubelen in de kleuren petrol of mosgroen, die zijn afgestyled met fluwelen kussens.

Fauteuil Barga van woonwinkel Join

Wat zijn de kleurtrends?



Zachte, koele tinten als petrol, mosgroen en donkerrood worden gemengd met neutrale crèmekleuren. Oranje en geel in alle tinten domineren dit voorjaar in onze interieurs en zorgen voor een verfrissende kleurkick. Glanzende materialen als messing, chroom en marmer worden afgewisseld met fluwelen stoffen en donkerhouten meubels.



Bank Stelvio van woonwinkel Join

Organische vormen



Organische vormen brengen harmonieuze esthetiek in het interieur. Sensueel, stijlvol en clean: woonaccessoires en meubels met organische vormen zorgen voor een nonchalant en tegelijkertijd rustgevend effect. Of het nu gaat om een ovale spiegel, een rond tapijt of schalen en vazen in organische vormen - gemengd met neutrale crèmekleuren en zachte natuurtinten zullen we dit voorjaar veel organische vormen in onze meubels terugvinden. Welke trend is jouw favoriet?



Vorige
Vorige

Hoe onderhoud ik mijn houten garagedeur? Dit zijn de do’s and don’ts

Volgende
Volgende

Van schilderij tot artwork: zo koop je kunst die bij je past