Warm de winter door: vijf voordelen van elektrische kachels

Steeds meer mensen kiezen voor elektrische kachels. Door de veranderingen in de energietarieven betalen huishoudens soms honderden euro’s meer per maand. Daarom wordt er steeds meer gekeken naar alternatieve warmtebronnen die helpen met besparen. Maar wist je dat elektrische kachels nog andere voordelen hebben? Een overzicht.

#1 Mooier ontwerp

De centrale verwarming werd voor het eerst gebruikt in nieuwbouwwoningen uit de jaren zeventig en tachtig. Dat is bijna vijftig jaar terug in de tijd. Inmiddels hebben we een andere kijk op wat mooi en handig is. Die centrale verwarming hangt nog in veel huizen, maar echt mooi zijn ze niet meer. Elektrische kachels zijn meer aangepast aan de huidige tijd. Ze zijn ook nog eens slanker, waardoor de ruimte net even iets groter lijkt.

#2 Lagere prijs

De elektrische kachel is aangesloten op elektriciteit en niet op het gas, zoals de centrale verwarming. Het voordeel: dit scheelt aanzienlijk in de maandelijkse kosten. De meeste huishoudens kunnen met elektrische verwarming 500 tot 1000 euro per jaar besparen. Dit hangt natuurlijk af van je verbruik, grootte van de woning en je gezinssituatie.

Pexels.com | Patrycja Grobelny

#3 Makkelijker te bedienen

De schakelaar van een centrale verwarming werkt vaak met een ouderwetse draaiknop. Het aandraaien gaat soms lastig als die knop erg vast zit. Daarnaast duurt het een tijdje voordat hij warm wordt. Je zit nog even in de kou voordat de verwarming op volle toeren is. Andersom werkt het precies zo. Je zit nog even in de warmte als je juist een frissere temperatuur wil. Daarnaast is de temperatuur niet heel precies te regelen. Met een elektrische verwarmer is dit wel het geval. En fijn om te weten: aan is aan en uit is uit.

#4 Minder gevaarlijk met kleine kinderen

Omdat de elektrische verwarming gelijk uit is en niet zo heet wordt als de centrale verwarming, is het minder gevaarlijk voor kleine kinderen. Ze branden hun handen niet als ze in een onbewaakte bui toch ergens aan willen zitten.



#5 Beter voor de gezondheid

Een andere vorm van elektrische verwarming is infrarood verwarming. Hiervan is bewezen dat deze een gunstig effect heeft op de spieren en het herstel daarvan. Heb je flink gesport? Ga dan lekker voor de verwarming zitten. Dat is bijna net zo lekker als een goede sportmassage!

Vorige
Vorige

Een waterontharder in huis: geniet overal van zacht water

Volgende
Volgende

Zonwerend én waterdicht: alles over het lamellendak in de tuin